3 BALTI ÁLLAM - 3 FŐVÁROS

Ár: 2023-02-21-tól
Látogatás a Balti-tengerhez, a 3 balti államba: Észtországba, Lettországba és Litvániába.

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal.

Szállás

Középkategóriájú szállások 

9 éjszaka elhelyezés 2,
illetve 3 ágyas szobákban

Varsó: 1. éjszaka
Vilnius: 2. és 3. éjszaka

Riga:  4. és 5. éjszaka
Tallin: 6. és 7.  éjszaka
Kaunas: 8. éjszaka
Czestochowa: 9. éjszaka

 

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

Időpontok

2023. június közepe

Részvételi díj tartalmazza:

    Utazás modern autóbuszokkal
    Középkategóriájú szállások
    félpanzióval
    Elhelyezés 2 ágyas szobákban
    Magyar nyelvű asszisztencia
    Üdülőhelyi díj

Kötelezően fizetendő:
    betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás 490 Ft/fő/nap
    Helyszínen fizetendő
    kirándulás csomag:  hamarosan


Extra fizethető díjak:

    Egyágyas felár: hamarosan
    (vagy társítás)
    Stornó-biztosítás (3,5 %)

Egyéb

Helyben fizetendő kedvezményes
kirándulás csomagár: hamarosan

Bár a 3 ország nyelve, kultúrája, történelme teljesen különböző, vannak hasonlóságok is. Mindhárman egyszerre csatlakoztak a NATO-hoz és az Európai Unióhoz, mindhárom ország nagyon gyorsan fejlődik, egyre jobb infrastruktúrával várják a turistákat. A fő vonzerőt a 3 gyönyörű főváros, Vilnius, Riga és különösen Tallin jelentik, megtekintésük nagy élményt jelent még a legtapasztaltabb világutazóknak is.1. nap: Elutazás Magyarországról az előző éjszaka Pozsony - Brno - Katowice útvonalon Varsóba. Szállás a Lengyel főváros, Varsó környékén (1 éj).

2. nap / Varsó: A lengyel fővárosba megéri ellátogatni: a hangulata magával ragadó, építészetileg és a látnivalóit illetően izgalmas, számos kultúrtörténeti érdekesség kapcsolódik hozzá. A városban ma egyaránt fellelhető az európai építészet szinte minden stílusa és korszaka, így a gótika, a reneszánsz, a barokk és a klasszicista, bár a XIX. századi nagypolgári építészetből nem sok maradt. A városnézés után tovább Vilnius irányába. (2 éj).

3. nap / Vilnius - Trakai: Reggeli után 3 órás gyalogos városnézés. Sétánk során megtekintjük az UNESCO Világörökség részeként számon tartott óvárost, amely Kelet-Európa egyik legnagyobb óvárosa. A kanyargós középkori utcákon gyalogolva megtekintjük a fehér Szent Szaniszló Székesegyházat a hozzá tartozó, de külön álló harangtoronnyal. A várhegyről szép kilátás nyílik az egész városra. Megtekintjük a Szent Anna templomot, amely az északi gótika egy csodálatos épülete. Délután kirándulás a közeli Trakaiba a Litván nagyhercegség egykori fővárosába. A települést öt tó veszi körül, amely mintegy szigetvilágot képez.

4. Nap / Rundale Palota - Riga: Reggeli után elindulunk Riga felé. Útközben megállunk a híres barokk Rundale Palotánál, amelyet a Baltikum Versailles-nak is szoktak nevezni. A kastélyt az a Bartolomeo Rastrelli tervezte, aki a szentpétervári Téli palota tervezője is volt. Megtekintése után a késő délutáni órákban érkezünk Rigába. Szállás és vacsora (2 éj)

5. nap / Riga: Ismerkedés a rigai óvárossal és a híres szecessziós negyeddel. Az egykor kereskedők lakta óvárosban szinte minden építészeti korszakból maradtak fenn értékes műemlékek. Ezek közül a legfontosabbak a céh-házak, a városháza, a Lőportorony, a Svéd-kapu, a 3 fivér házak, a dóm, a különleges homlokzatú Feketefejűek Háza és a Szt. Péter-templom. A városnézés után szabadidő. Majd délután kellemes séta a lett tengerparton.

6. nap / Sigulda - Tallin: Reggeli után elutazás Siguldába, a Gauja Nemzeti Park területére. Itt az „istenek kertjét”, a Turaida Múzeumi és Természetvédelmi Területet látogatjuk meg, ahol a természet és az ember alkotta épületek harmóniája várja a kedves utazót: a kastély, a legendák övezte barlang és a skanzen. Ezt követően Pärnu keresztül Észtország fővárosába, Tallinnba utazunk. Szállás Tallninban (2 éj)

7. nap / Tallin: Egész napos program az egykori büszke Hanza-városban, Tallinban. A nagy területen fekvő középkori óváros bebarangolása nagy élmény. A felsővárosban található a dóm és az ortodox katedrális is, a kilátópontról pedig csodálatos panoráma nyílik a hatalmas falakkal és bástyákkal körbevett alsóvárosra és a kikötőre. Az alsóvárosban szinte minden kis utca újabb meglepetést tartogat, különösen a gyönyörű Városháza tér környékén. Lehetőség lesz a gótikus városháza belső termeinek megtekintésére is.

8. nap / Tallin - Kaunas: Reggeli után elindulunk délnek. Érkezés a délutáni órákban Kaunas városába. Városnézés Litvánia második legna-gyobb városával, a két világháború közti időszak fővárosával. Ezt követően szabadidő a hangulatos sétálóutcán. Szállás és vacsora Kaunas környékén. (1éj)

9. nap / Kaunas - Czestochowa: Reggelit követően elbúcsúzunk Litvániától, utazás Varsón keresztül Czestochowa-ba. A város Lengyelország vallási fővárosa, az elválaszthatatlan Jasna Góraval, valamint a Fekete Madonna hodégétria ikonnal. Az itt található, védőfalvakkal és parkkal övezett egyházi- és lakóépület - együttest nevezik Jasna Górának - magyarul Fényes Hegynek, ahova mi is ellátogatunk. Szállás Czestochowa-ban. (1éj)

10. nap / Hazautazás: A sok-sok élménnyel megpakolva hazautazás Zsolnán és Trencsén keresztül, Magyarországra.

 

 

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló