5 Nap Félixfürdőn - Erdély Kapujában

64 900 Ft -tól
Európa egyik leggazdagabb hévízforrása. Napi 17 millió liternél több 49°C-os vizet ad. Meleg vizű tavában megtalálható a törökök által honosított Nymphaea thermalis nevű vízinövény, a tavirózsa. A szomszédos város, Nagyvárad 100 éve még a magyar kulturális élet egyik legjelentősebb központja volt, óvárosa pedig még ma is önmagáért beszél.

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal.

Szállás

4 éjszaka szállás Félixfürdőn
a négy csillagos President Hotelben
Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Ellátás

Félpanziós

Időpontok

2022. március 31.-től

Részvételi díj tartalmazza:

    Utazás modern autóbuszokkal
    Középkategóriájú szállások
    félpanzióval
    Elhelyezés 2 ágyas szobákban
    magyar nyelvű asszisztencia
    üdülőhelyi díj

   AQUAPARK - belépő 1 alkalommal
 

Kötelezően fizetendő:
    betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás 450 Ft/fő/nap
    Helyszínen fizetendő
    kirándulás csomag

 

Extra fizethető díjak:
    Egyágyas felár: 6.800 Ft/éj
    (vagy társítás)
    Stornó-biztosítás (4 %)

Egyéb

Helyszínen fizetendő kirándulás 
csomag ára:


az ára: 110 EUR / fő


1. nap:

Utazás Debrecen érintésével, ahol rövid informatív városnézés során ismerkedünk a hazánk második legnépesebb városával, melyet „a kálvinista Róma” néven, vagy „cívisvárosként” emlegetnek, majd tovább Nagyváradra, ahol ezen a napon csak egy rövid időre, pénzt váltani állunk meg. Kora délután érkezés a hotelbe, szállás elfoglalása, majd egy rövid közös séta Félixfürdőn

2. nap: Délelőtt Nagyvárad városnézés
Arculatát, épületeinek homlokzatát a közép-európai, XX. század elejére jellemző szecesszió határozza meg, de jelen van a barokk és az eklektika is. A Monarchia városai között itt alakult ki a leglátványosabban szecessziós városkép. Múltja szerves része hazánk történelmének. Ma Románia egyik legszebb, legélhetőbb városa. Évszázados jelképe, a nagyváradi vár és óvárosa rengeteg látnivalót tartogat számunkra. Ilyen többek között Állami Színház, a Városháza, a Megyei Könyvtár, az Ady Múzeum, a Szent László templom a Szent László téren, a Holdas templom, számtalan további templom, palota, és a kanonoksor épületegyüttese. A közös séta, és szabadidőt követően ismét a délutánt már ismét
fürdőzéssel tölthetjük.


3. nap: Kirándulás Királyhágón át Kalotaszegre
Kalotaszentkirályban fogadás pogácsával, pálinkával, majd megtekintjük a református templomot. Ebéd az 1948-ban épült, eredetileg csűrként működő épület, XX. század eleji hangulatot idéző ebédlőjében. Díszítése hagyományosan kalotaszegi. Menü: csorbaleves, erdélyi töltött káposzta (pirospaprika nélkül), kiskürtös, ásványvíz, pálinka. Ezt követően a házigazda egy pár segítségével bemutatja a kalotaszegi népviseletet. Vásárlási lehetőség; hímzések, és egyéb házi készítmények. Visszaérkezés a délutáni órákban, hogy még kihasználjuk a szálloda Wellness lehetőségeit.

4. nap: Medvebarlang
Reggelit követően irodánk szervezésében ellátogatunk, Kelet - Európa cseppkövekben leggazdagabb barlangjába. A barlang a nevét egy furcsa, medvét formázó cseppkőalakzatról kapta, de láthatjuk, a barlangban megtalált húszezer évvel ezelőtt itt élt barlangi medvék (Ursus Spelaeus), egyik teljes épségben megmaradt csontvázát, mely igazi világritkaság! A Medvebarlangot 1975-ben véletlenszerűen fedezték fel, majd 1980-ban, 5 évvel később nyitották meg a látogatóknak. Visszautazás a koradélutáni órákban, hogy a délután nagy részét ismét a hotel fürdőjében tölthesse.

5. nap:
Reggeli után egy rövid fürdőzést követően hazautazás.Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló