6 Nap a Toszkán Tengerparton

Firenze - Siena - San Gimignano - Pisa - Luca - Elba

79 800 Ft -tól
Toszkána sokak szerint Olaszország legszebb vidéke. Az Appeninek és a Ligur-tenger által közrefogott terület a chianti bor és az olívaolaj hazája. Mindenkit rabul ejt az örökzöld növényzettel, szőlőültetvényekkel tarkított dimbes-dombos táj.

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal.

Szállás

Középkategóriájú szállások:

5 éjszaka a Toszkán tengerparton
Viareggio közelében
Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Ellátás

Félpanziós

Időpontok

 2021. május 15 - 20.
 2021. május 20 - 25.
 2021. május 25 - 30.


Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás modern autóbuszokkal
    Középkategóriájú szállások
    félpanzióval
    Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Kötelezően fizetendő:
    betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás 450 Ft/fő/nap
    Helyszínen fizetendő díj:
    165 Eur/fő

 

Extra fizethető díjak:
    Egyágyas felár: 5.600 Ft/éj
    (vagy társítás)
    magyar nyelvű idegenvezetéssel
    Stornó-biztosítás (4 %)

Egyéb

Helyben fizetendő
kedvezményes csomagár belépőkkel: 165 Eur.

 Azon az utakon sétálhatunk, ahol egykor Giotto, aki utat nyitott a kor festészeti vívmányainak; Dante, aki megteremtette az olasz irodalom alapjait; Galillei; Michelangelo; vagy épp a reneszánsz individualizmus legnagyobb zsenije Leonardo da Vinci! Fedezzük fel a napsütötte Toszkána csodáit, ahol a kultúra, a természet szépségei és a gasztronómia nyújt felejthetetlen élményt az odalátogatóknak.
 

0. nap: Indulás
az éjszakai órákban, hogy minél előbb élvezzük Olaszország napsütését.

1. nap: Toszkán tengerpart - Viareggio.
A délutáni órákban érkezünk Toszkána homokos tengerpartjára, a Viareggio környéki szálláshelyünkre. Tengerpartja méltán az ország legszebbei közé tartozik, hiszen legtöbb strandja megkapta a legjobb kék zászlót. Szállás elfoglalása, vacsora a szállodában. A következő négy napon amennyiben szeretné megismerni e csodálatos vidéket, a következők fakultatív programokon vehet részt:

2. nap: Pisa / Lucca.

Lucca egykor Velence után a legnagyobb köztársaságnak számított Olaszországban, ma az egyik legvonzóbb toszkán tartományi székhely. Templomok, múzeumok, paloták és tornyok várják az ide látogatókat. Puccini városa bástyákkal megerősített 16. századi vaskos falai gyűrűjében történelmi hangulatot áraszt. Ellátogatunk a Szent Martin Dómhoz és a San MicheleinForo Bazilikához. DélutánunkatPisa városában folytatjuk, melyet a híres ferde torony tett ismetté és avatta várossá. Amíg a csoport megosztva meglátogatja a tornyot, marad szabadidő felfedezni az óvárost, vagy ellátogatni adómhoz, illetve sétálni a világ egyik legszebb terén a Campo di Miracolin. (A ferde toronylátogatás mindig üzemállapottól függ, így ezt a programár sem tartalmazza, csak a helyszínen tudjuk megoldani Belépő 18 Eur).

3. nap: Firenze.
Egész napos kirándulás Firenzébe. ,,La bella” (a szép) jelzővel illetett város sok-sok gyönyörű látnivalót kínál. Firenze már a középkortól a szellemi fejlődés, majd a reneszánsz fővárosa és szülőhelye. Dante és Michelangelo városa. Városnézés: Dóm, PonteVecchio (híres középkori híd), PalazzoVecchio (pompás középkori városháza), Santa Croce templom, Pitti palota. A várostól a Michelangelo kilátóról köszönünk el, ahol csodás képeket készíthetünk Firenzéről.

4.nap: Siena és San Gimignano

Reggeli után buszunk Augustus császár által alapított Sienába vezet. Az Unesco Világörökségéhez tartozó műemlékvárosban emlékezetes sétát teszünk a kagyló alakú főtéren, ahol a híres Páliónak (középkori lovas-játék) ad minden évben teret. Hazafelé a tornyok városának titulált San Gimignano bájos óvárosát keressük fel. San Gimignano egy régi, etruszk eredetű, ma is középkori jellegét őrző toszkán városka. Szinte teljesen megmaradtak a középkori városfalak, a régi lakóépületek, és a mai napig áll 13 középkori torony.

5. nap: Szabadnap a Toszkán tengerparton
vagy kirándulás Elba szigete (FAKULTATÍV 60 Eur) A toszkán szigetcsoport, mely kiterjedését tekintve a Mediterránum legnagyobb védett tengeri övezete. 7 nagyobb szigetén kívül közel 40 apró sziget is alkotja, aminek legnagyobbika, és leghíresebbike Elba. Komppal jutunk át a szigetre, majd buszunkkal egy szigetkörutat teszünk, melybe belefér egy kis fürdőzés is. Visszatérve a fővárosba vásárolhatunk a helyi Aleatico desszertborból, illetve süteményből. (Minimum 20 fő)

6. nap: Hazautazás.
Rengeteg szép élménnyel gazdagodva búcsút veszünk a csodálatos Toszkánától és a reggeli után elindulunk hazafelé.

 


 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló