Az Ismeretlen Montenegró

77 800 Ft -tól

Égbenyúló hegyek, érintetlen, vadregényes tájak, türkiz tenger, mesés strandok, hangulatos erődvárosok, szívélyes vendéglátás” jellemzi Montenegrót.

Utazás

Utazás autóbuszokkal az Ön lakóhelyéről,
vagy a legközelebbi nagyobb településről

Szállás

Négy éjszakát töltünk a kiváló négy csillagos
Hunguest Hotel Sun Resort****-ban,
ami Herceg Novi városában található.

 

Ellátás

4 x büfés reggeli
4 x büfés vacsora

Időpontok

  2022. május 22. - től / betelt
  2022. május 26. - tól
     (8 szabad hely)
  


Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás modern autóbuszokkal
    Középkategóriájú szállások
    reggelivel vagy félpanzióval
    Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Kötelezően fizetendő:
    Betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás: 460 Ft/fő/nap
    Helyi adó és borravaló: 10 Eur
    Helyszínen fizetendő
    kirándulás csomag

Extra fizethető díjak:
    Egyágyas felár: 6.100 Ft/éj
    (vagy társítás)
    Stornó biztosítás: 3,5 %

Egyéb

Helyben fizetendő kirándulások
kedvezményesen 140 Eur. / fő

 

Utazásunk során eljutunk Európa egyik legérdekesebb sorsú dinasztiájának városába, Cetinje-be. Felbuszozunk 1660 m magasra a Lovcen Nemzeti Parkba. Olyan hangulatos óvárosokban teszünk sétát, mint Budva, Stari Bar vagy Kotor, Ostrog és a Szent Péter Kolostor, melyben a szent kereszt egy darabját őrzik. És ha már a tengerpart közelében vagyunk, nem maradhat ki egy gyönyörű szép hajókirándulás sem.

 

1. nap:  Indulás előző nap
a késő esti, illetve a kora hajnali órákban felszállási helytől függően, hogy minél előbb élvezhessük kirándulásunk első napját. Miután irodánk képviselője fogadta a csoportot, lehetőségük van egy kellemes sétára a tengerparti Herceg Novi városában, majd vacsora a kíváló négy csillagos szállodánkban a Hunguest Hotel Sun Resort****-ban. A következő fakultatív kirándulásokkal szeretnénk a

 

2. nap: Njegusi -Cetinje, az ősi főváros - Lovcen Nemzeti Park - Budva
Napunk során - miután buszunkkal felkapaszkodtunk a Lovcen-hegy lejtőin - első megállónk Njegusi parányi falucskája lesz, ahol megkóstoljuk a helyiek nevezetes termékeit: a helyi füstölt sonkát, sajtot és mézet.
Ezt követően Cetinjet, az ország ősi fővárosát keressük fel. Az odavezető út már önmagában élmény a szinte érintetlen tájakon járva. Városnézésünk az egykori királyi palotához vezet, amely az érdekes Biljarda (biliárd) nevet viseli. Meglátogatjuk a Szent Péter Kolostort, ahová pravoszláv hívők ezrei zarándokolnak el, s a szent kereszt egy darabját és Keresztelő János relikviáit őrzik. Városlátogatást követően úti célunk a Montenegrónak nevet adó Fekete-hegy környéke, a Lovcen Nemzeti Park. Majd innen a tengerparton haladva az ország leghangulatosabb ódon óvárosát ismerhetjük meg Budva-ban, melyet a kulturális örökség "kincses ládájaként" említenek. 


3. nap: Bar - Ostrog kolostor és zarándokhely
Reggeli indulást követően az egykori bizánci érseki székhely, a keleties hangulatú Bar városba érkezük, amely az ország legnagyobb tengeri kikötője. Útközben rövid fotószünet az egykori halászfalu, a világhírű milliomosok pihenőhelyénél, a Sveti Stefan szigeténél. Stari Bar óvárosába tett sétánk után, mely az elmúlt évszázadok és a török kor hangulatát idézik. Tovább folytatjuk utunkat Európa legfiatalabb fővárosa, Podgorica érintésével Montenegró legismertebb zarándokhelyére, a meredek sziklafalba vájt Ostrog kolostorhoz, amely sokak szerint a legszebb és legfelemelőbb pravoszláv kegyhely az egykori Jugoszlávia területén.

4. nap: Kotor óvárosa - hajókázás a Kotori - öbölben (félnapos)
Reggeli után az öböl névadó településére Kotor-ba érkezünk, mely tökéletesen megőrizte középkori jellegét. Óvárosát mesés, hosszú városfal öleli körbe, amely az Unesco Világörökség része. A legfontosabbakat gyalogosan ismerjük meg; így a Fegyverek terét, a Szt. Trifun katedrálist, az egykori hercegi palotát, majd szabad program az óváros ódon falai között. Ezt követően a fj ordszerű, hatalmas öböl szívében fekvő festői szigetek körül hajókázunk. Elsőként a mesterséges Szirti Madonna szigetet keressük fel, amely ismert zarándokhely számos legendával; majd a Szent György szigetecskéhez érkezünk, amit a Halott kapitány szigetének is neveznek. Visszaérkezés kora délután, hogy legyen elegendő idő a pihenésre, strandolásra a tengerparton.

5. nap: A korai reggeli után hazautazás.

 

 


 

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló