Az Olasz Csizma Sarka

Puglia - Apulia

99 800 Ft -tól
Bari – Gargano – Lecce – Alberobello - Taranto - Gallipoli

Utazás

Utazás repülőgéppel, majd modern autóbuszokkal.

Szállás

Középkategóriájú szállások:

4 éjszaka Bari környékén,
tengerpart közelében

Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Ellátás

Félpanziós ellátás
(reggeli és vacsora)

Időpontok

2021. október 04.- től/ 5 hely

2021. október 11.- től/ Betelt


Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel
    Középkategóriájú szállások
    félpanzióval
    Elhelyezés 2 ágyas szobákban
    Az ár nagy kézi poggyászt tartalmaz :
    (55 x 40 x 23)
   

Kötelezően fizetendő:
    betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás 450 Ft/fő/nap

    reptéri illeték: 26.900,- ft

Extra fizethető díjak:
    Egyágyas felár: 6.800 Ft/éj
    (vagy társítás)
    Stornó-biztosítás (2,5 %)
    Fakultatív programok

 

Egyéb

Fakultatív programok árai:

2. nap: 70 EUR
3. nap: 70 EUR
4. nap: 70 EUR

Amennyiben az összes kirándulásra jelentkezik,
úgy kedvezményesen


az ára: 140 EUR / fő

Puglia, vagy régiesen Apulia Olaszország egyik, a magyar turisták által még felfedezésre váró gyönyörű régiója. Olyan érzése van az embernek, mintha nem is Itáliában, hanem elvarázsolt tájakon járnánk. Itt nem csak egy nép kultúrája honosodott meg, hanem őskori, görög, bizánci és az olasz emlékek élnek egymás melletti harmóniában.
1. nap / Utazás:
Elutazás Budapestről repülövel az olaszországi Bariba. Szállás 4 éjszaka Ostuni közelében.

2. nap / Matera – Ostuni - Taranto:

Reggeli után Matera-ba, Európa Kultúrális Fővárosába (2019) tartunk. Matera egyben a barlanglakások városa. A barlangokat a sziklás mészkőbe vájták, és azok 1993. óta a UNESCO Világörökségi Listáján is szerepelnek. Materában nagyon sok bibliai történetű filmet forgattak, ahol Matera óvárosa Sassi szolgáltatatta a régi Jeruzsálem helyszínét. Majd Tarantoba utazunk, amelyet gyakran a „két tenger városának” is neveznek és a Jón-tenger egyik öblében, a Tarantói-öbölnek a partján fekszik. A várost időszámításunk előtt 706-ban alapították a spártaiak Tiras vagy Taras néven. A római korban a Via Appia összekötötte Rómával, ott hívták Tarantót Tarentumnak. A napot a „fehér városként” is ismert Ostuni-ban zárjuk, mely nevét fehérre meszelt épületeinek és palotáinak köszönheti. Valaha a máltai lovagrend által birtokolt város labirintusszerű utcáin barangolhatunk.

3. nap / Bari - Alborobello:
A mai nap, a régió székhelye, a Kelet felé irányuló tengeri kereskedelem kiindulópontja, Bari lesz uticélunk. 1087-ben Törökországból ide hozták Szent Miklós ereklyéit, így a város egyike lett Európa legjelentősebb keresztény központjainak. Az ereklyék elhelyezésére építették fel a San Nicola-bazilikát, amely a román kori építészet egyik legszebb alkotása. Következő állomásunk a Világörökség részéhez tartozó Alberobello, mely hírnevét híressé vált trullóinak köszönheti, melyek fehér kőből épült hengeres alapú épületek süveges tetővel. Sétánkat a Monti negyedben fejezzük be, ahol az un. sziámi trulló, a város egyetlen összeépített épülete áll. Az utcákon sétálva, a tulajdonosok tárt ajtókkal várják a turistákat, ahol népművészeti tárgyakat, tipikus helyi különlegességeket árulnak.

4. nap / Gallipoli – Lecce – Brindisi:
A mai kirándulásunk is csodálatos látnivalókban bővelkedik. Délelőtt a tartomány egyik legszebb városát, Gallipoli-t keressük fel. A kis szigeten fekvő Gallipoli (a szép város) sok látnivalója közül az egyik legérdekesebb az az erődítmény, melyet még a bizánciak emeltek, majd a 16. században az Anjouk építettek újra. Ezután Lecce városát tekintjük meg. Története több mint 24 évszázadra nyúlik vissza, és a hagyományok szerint a legendás salentói király, Mallenius alapította még a trójai háború előtt. Barokk épületeinek köszönhetően „Dél Firenzéjének” is nevezik. Napunkat a görög hős, Diomédesz alapította Brindisiben fejezzük be, ahol a híres római költő, Vergilius nyugszik. A 2. világháború alatt 1 évig Olaszország átmeneti fővárosa volt.

5. nap / Hazautazás:

 

 

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló