Bordeaux és a Dordogne Vidéke

Saint Emilion - Arcachon - Paulliac

129 900 Ft -tól
Bordeaux és környéke Franciaország és a világ legnagyobb és leghíresebb bortermő vidéke, a Garonne és a Dordogne folyók torkolata közelében.

Utazás

Utazás Bordeaux- ba repülőgéppel a Ryanair menetrendszerű közvetlen járatával.

Majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat.

Hazautazás szintén Bordeaux- ból Budapestre.

Szállás

Középkategóriás szállások:

1. éjszaka: Bordeaux-ban
2. & 3. éjszaka: Periguex környékén

4. éjszaka: Bordeaux-ban

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

Időpontok

2021. augusztus 30. -tól

Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel, és modern
    buszokkal
    4 éjszaka szállást reggelivel és
    vacsorával
    Az ár 1 nagy kézi poggyászt
   tartalmaz (56 x 45 x 25)


Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás
    hozzájárulás: 450 ft / fő / nap
   
Nemzetközi reptéri illeték:
    39.600 Ft/fő
    Helyszínen fizetendő
    kirándulás csomag:  180 Eur / fő

   
Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 8.500 Ft/éj
    (vagy társítás)

    Stornóbiztosítás (4 %)

Egyéb

kedvezményes 
kirándulás csomagár: 180 EUR

Felkeressük a dűnéket, sétálunk az óceán partján. Ellátogatunk a csodaszép, múltat idéző Perigueux-be. Felfedezzük a Dordogne vidék városkáit, hogy a végén élményekkel, gasztrokalandokkal, ízekkel gazdagodva térjünk haza.

1. nap: Érkezés Bordeaux-ba

Ryanair-rel elrepülünk Bordeaux-ba. Érkezést követően transzfer a szállodába. (1 éjszaka) Vacsora a hotelben.

2. nap: Bordeaux - Saint-Émilion - Périgueux

Napunkat Saint-Émilionban, a festőien szép kisvárosban kezdjük, mely a Világörökség része. Román kori temploma, vára, hangulatos utcái, ahonnan maga a történelem köszön vissza, mind-mind belopják magukat a látogató szívébe. Délután Franciaország belseje felé vesszük az irányt és Perigueux-be látogatunk. A város katedrálisa a Santiago de Compostela zarándokút része. Épületét a velencei Szent Márk Bazilikáról formázták. Szállás elfoglalása Perigueux-ben. ( 2 éjszaka)

3. nap: Beynac - Roque-Gageac - Domme - Sarlat

Első kirándulásunk a szépséges Dordogne-vidékére vezet. Először Beynac várához utazunk. Az erőd egy sziklaszirten egyensúlyoz a folyó felett, feledhetetlen látványt nyújtva. A falu Franciaország legszebb falvai közé tartozik. Tovább haladunk a természetvédelmi területnek minősülő folyóvölgyben. Megállunk a félelmetes sziklafalak oldalában meghúzódó parányi település, Roque-Gageac mellett, majd Domme következik, amelyet Périgord Akropoliszának is neveznek. A napot Sarlat-La-Cadenában zárjuk, melynek óvárosa Franciaország elsőként műemlékvédelem alá helyezett gyöngyszeme. Kevés helyen elevenedik meg olyan autentikusan a középkori hangulat, mint a kisváros érintetlen utcáin.

4. nap: Bordeaux – Port de la Lune

Ma tovább indulunk, hogy ezen a napon a francia „bor-fővárossal”, az ország hatodik legnagyobb városával ismerkedjünk, ahol mintegy ötezer gótikus vagy barokk épület idézi fel a múltat, s elsősorban a 17. századot. Érkezést követően ellátogatunk a környék legnagyobb piacára, megkóstolhatjuk a Garonne-vidék megannyi finomságát, akár egy pohárka finom bordeauxi-val fűszerezve. Séta a csodaszép Saint Michel Bazilikához, majd buszos városnézés keretében ismerkedünk a várossal. Érintjük az ország legnagyobb terét, az Operaházat, a Szt. András katedrálist, a Palais Rohant, a Börzepalotát. Rue Sainte Catherine egy 1,2 km hosszú bevásárló utca márkás üzletekkel, sörözőkkel, kávézókkal, köztük a híres Lafayette áruházzal. Belső része egy királyi palotához hasonlít.5. nap: Atlanti-óceán - Arcachon - Borkóstoló - Hazautazás

Utolsó napunkat Európa legnagyobb homokdűnéjének felkeresésével kezdjük, mely az Atlanti-parton magasodik, Arcachon mögött. Az óriási dűne lassan a part menti erdősáv felé tolódik, kipusztulással fenyegetve azt. Fentről pazar kilátás nyílik az Atlanti-óceánra. Arcachon népszerű tengerparti kisváros, évszázadok óta kedvelt kikapcsolódási hely. Különösen ismert viktoriánus jellegű villáiról és homokos óceánpartjáról. A délutánt, s egyben utunkat is egy Bordeaux közeli chateauban, kastélyborászatnál, a világhírű Médoc borok őshazájában egy borkóstolóval zárjuk. Búcsút intve a vidéknek, szőlőligetek mentén haladva, elindulunk a reptérre.Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló