DÉL - SPANYOLORSZÁG - Andalúzia

197 800 Ft -tól

Dél-Spanyolország, Andalúzia a művészetek, a kultúra, a zene, az építészet, a bikaviadalok és az óriási fiesták hazája. Ez Spanyolország talán legkülönlegesebb, legtöbb látnivalót kínáló tája. A több ezer méter magas “sierrák” fehér falvaikkal varázsolják el a látogatókat.

Utazás

Utazás Malaga - ba repülőgéppel menetrendszerű közvetlen járattal.

Majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat a szálláshelyünkre

Hazautazás szintén Malagából-ból Budapestre menetrendszerű közvetlen járattal.

Szállás

Középkategóriás szállások félpanzióval.

7 éjszaka elhelyezés 2 ágyas szobákban.

Ellátás

Félpanziós

Időpontok

2022. április  27 -től (elutazott)

2022.  október 1-től


Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel, és
    modern buszokkal
    Négy csillagos szállások
    félpanzióval
    7 éjszaka elhelyezés 2 ágyas
    szobákban

Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás: 460 ft / fő / nap
    Nemzetközi reptéri illeték:
   42.000  Ft/fő

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 9.200 Ft/éj
    (vagy társítás)
  
  Stornóbiztosítás (3,5 %)
    Programok

Egyéb

Programárak:

  2. nap: 70 EUR
  3. nap: 70 EUR
  4. nap: 70 EUR
  5. nap: 70 EUR
  6. nap: 70 EUR

Kedvezményes Csomagár:
250 EUR

 

 

 

Andalúzia Spanyolország legkülönlegesebb, legtöbb látnivalót kínáló tája. A mór kultúrát idéző számtalan erőd, palota, a városok szűk utcái, virággal teli belső udvarok, és a több száz kilométer hosszú tengerpart mindenki számára rejteget kedvére való ínyencséget. Córdobát régi történelme, gazdag kultúrája teszi kihagyhatatlanná, mely az arabok fellegvára volt. A Sierra Nevada lábánál fekvő Granadában a csodálatos mór palotát, az Alhambrát tekintjük meg. A Costa del Sol fővárosában, Malagában megkóstolhatjuk a helyi fi nomságokat, míg Gibraltárban megetethetjük a híres kismajmokat.

 

1. nap: Érkezés Malagába

Indulás Budapestről repülőgéppel (a menetrend függvényében) Malagába. Szállás az Andalúz tengerparton. Itt fogadja Önöket az iroda képviselője. Transzfer a szállába, majd egy üdvözlőital mellett megismerhetik a kirándulási lehetőségeket. 

 

 2. nap: Sevilla (fakultatív nap)

Eslő fakultaív kirándulásunk Sevillaba visz. Híres egyetemi város, érseki székhely. Spanyolország egyik legszebb és legérdekesebb városa, szűk, kanyargós, sikátorszerű utcáival, mór stílusú épületeivel, gyönyörű kertjeivel. Leghíresebb emlékműve, a Giraldatorony, a turisták találkozóhelye. A torony tetején a hitet ábrázoló szélkakas – giraldillo ékeskedik -, innen ered a Giralda név. Európa legnagyobb gótikus katedrálisára utal a mondás: „Aki nem látta Sevillát, nem látta a csodát.” A csoda az ebéd utáni szieszta után folytatódik. Megszólalnak a fl amenco gitárok, és a táncosok fodros ruhakölteményeikben hajnalig szórakoztatják az utazót. Spanyolország legősibb, legelőkelőbb, legimpozánsabb intézménye a sevillai aréna, amelyet 1758-ban kezdtek építeni.

3. nap: Alhambra - Albaicin
              (fakultatív nap)

A mai nap Andalúzia egyik „ékkövét”, a Granada mellett található  Alhambra Palotát keressük fel. Helyi kísérő segítségével az utolsó szultáni rezidenciát, a világhírű palotaegyüttest és a Generalife kerteket tekintjük meg. “Aki nem látta az Alhambrát, az nem látott semmit”, tartja a mondás, így mi sem hagyhatjuk ki a mór Naszríd-dinasztia építette örökséget, melynek a havas Sierra Nevada ad tökéletes hátteret. Délután felkeressük az Albaicin negyedet, melyet 1994-ben az UNESCO világörökség részévé választottak. Nem annyira műemlékei, mint inkább különleges hangulata ragadja meg az ide ellátogatókat.

4. nap: Córdoba (fakultatív nap)

Utazás a Guadalquivir partján fekvő Cordobába. A kirándulás visszavisz a X. századba, a nyugati arab civilizáció legjelentősebb városába, mely mindmáig megőrizte mór jellegét. Elsőként a szinte mindenki által ismert Mezquita mecsetet tekintjük meg, melynek hatalmas belső termét 850 díszes, márványból és jáspisból készített oszlop tartja. Majd bebarangoljuk az egykori zsidó óváros sikátorait, átjáróit.

 5. nap: Gibraltár - Marbella
               (fakultatív nap)

Az Ibériai-félsziget legdélebb részébe, Gibraltárba invitáljuk Önöket, amely 1704 óta brit felségterület, és Afrikától mindössze 14 km választja el. A spanyol szárazföldhöz csupán egy keskeny földnyelvvel kapcsolódik. Gibraltár kedves jelképe a kolóniában élő majmok. A majomszikla megtekintése után elindulunk hazafelé, de útközben rövid pihenőt teszünk Marbellában.

 6. nap: Malaga - Ronda
                (fakultatív nap)

Délelőtt a vad sziklaformációiról, mély szurdokáról és bájos szűk utcáiról híres Rondába töltünk felejthetetlen órákat. Itt zajlott le Spanyolország első bikavidala. Délután Costa del Sol „fővárosába”, Malagába utazunk. A napfényes Malaga szép látnivalókat, jó strandokat és gasztronómiai különlegességet nyújt.

7. nap: Szabadnap

Lehetőség van fürdeni a tengerben, kipihenni a előző napi fáradalmakat és élvezni az andalúz partvidék csodálatos klímáját.


8. nap: Hazautazás

Reggeli után a sok-sok élmény után hazautazás a malagai reptérről Budapestre.

 

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló