Dél - Svájc

Milánóval és az Adriai Tengerparttal

136 000 Ft -tól
...és újra Svájc, de most délről közelítve egy kis olasz életvitellel fűszerezve. Ugye tudják Svájc több nemzetiségű, de évszázadok óta élnek egymással békében, tolerálva egymás kultúráját.

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal.

Szállás

1. 2. 3. 4. éjszaka:

Saronno-ban négy
csillagos szállodában

5. 6. éjszaka:

Lignano környékén
három csillagos szállodában

 

Ellátás

Félpanziós

Időpontok

 2022. június 11. - től

Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás modern autóbuszokkal
    Középkategóriájú szállások
    félpanzióval
    Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Kötelezően fizetendő: 
     betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás 450 Ft/fő/nap
    Helyszínen fizetendő díj:
    180 Eur/fő


Extra fizethető díjak:
    Egyágyas felár: 6.300 Ft/éj
    (vagy társítás)
    Stornó-biztosítás (3,5 %)

Egyéb

Helyszínen fizetendő
kedvezményes csomagár belépőkkel:

180 EUR / fő

Kirándulás a 3 közös tóhoz; a Comói-, a Lugánoi- és a Maggiore-tavakhoz, s azok nagyobb városába; Comoba, Menaggioba, Locarnoba, Luganoba, Bellagioba vezet. Ellátogatunk Stresa elegáns üdülővárosába, de Milano városa is programunk részét képezi. Fürödhetünk az Adria vizében. Európa titkos gyöngyszemeinek tartják ezt a vidéket, ahová most Ön is eljuthat velünk!

1. nap: Budapest - Olaszország

Indulás az előző nap késő esti órákban, Szlovénián keresztül Olaszországba. Érkezés a délutáni órákban Saronnoba, ahol 4 éjszakát töltünk. Saronno félúton fekszik Milánó és Como között, ezért kíválóan alkalmas a környék felfedezésére. Amaretto likőrt és amaretti kekszet bárhol vásárolhatunk Olaszországban, de az igazi Saronno városában készül immár 1718 óta! A világon a legtöbbet eladott likőr, a hagyományos, mandula ízű ital az olaszországi Saronno településről származik, ahonnan nevét is kapta.


2. nap: Bellinzona - Lugáno -
                  Csokigyár:

Utazás az Unesco által védett Bellinzonába, a három erőd városába. Ticino kanton székhelye földrajzi helyzete miatt évszázadokon át fontos szerepet játszott a Gotthard-hágón keresztül zajló közlekedésben. Pozíciójának fontosságát bizonyítják a város erődjei is, melyek az Alpok északi oldaláról érkező hódítók ellen védték a lombard várost. A három erőd ma a világörökség részét képezi. A legrégebbi vár, a VI. században épült Castelgrande a város központjában egy sziklás kiszögellésen áll. Bellinzona mediterrán hangulatú főterének meghatározó épülete a Santi Pietro e Stefano templom, körötte hangulatos teraszok csalogatják a turistákat.Tovább Svájc talán egyik legszebb városába, Luganoba. Az óvárosban az árkádos tereken, szűk sikátorokban kellemes sétát tehetünk, de Lugano leghívogatóbb látványossága mégiscsak a tó, melynek megkapó szépsége leginkább az autómentes Parco Civicióban élvezhető. A tóparti látképet az öbölbe nyúló Monte Brè és a Monte San Salvatore uralja. Délután eljutunk egy valódi svájci csokigyárba, ahol megkóstolhatjuk az ország különleges édességeit. Csokikóstoló és vásárlási lehetőség a gyárban.


3. nap: Como - Menaggio - 
                   Belaggio:

Kirándulásunk Olaszország legszebb, valamint George Clooney kedvenc taváról szól, a Comoi - tóról. Első állomásunk Como elegáns városába vezet. Stendhal „A pármai kolostor” című regényének helyszíne, a világ egyik legfestőibb tája az Alpok árnyékában. A tó nyugati partján, csodálatos tájakon - Cernobbio és Moltrasino gyönyörű villái, Tremezzo narancspergólái és rododendronjai mellett - jutunk el Menaggioba, ahol a szabadidőben gyönyörködhetünk a táj szépségében vagy elfogyaszthatunk egy hamisítatlan olasz fagylaltot. Innen egy komp visz át minket a túlpartra, és a fedélzetről csodálatos képeket készíthetünk az egész tóról. Átérve, Bellagio turisták által kedvelt, hangulatos városába érünk, mely az „Y” alakú tó három ágának találkozásánál fekszik. Hétköznap ide vagy oda, itt aztán mindig van turista. Bellagio valóban látványos, egyfajta elegáns operettes díszlethely, ahol megtalálhatjuk Liszt Ferenc emléktábláját is.

4. nap: Lago Maggiore olasz és
                svájci szemszögből.

Locarno - Stresa: A délelőtti órákat Locarnoban, a gyönyörű mediterrán városban töltjük. Siklóval felmegyünk a város feletti sziklára épült Madonna del Sasso búcsújáró templomhoz, ahonnan gyönyörű panorámaképeket készíthetünk az elénk táruló tájról. Majd városnézés és szabadidő a fesztiválvárosban. Ezután végig a tó festői partján haladva érkezünk meg Stresa elegáns üdülővárosába. A kedves kisvárost a gyönyörű villák és kertek, kellemes klímája és csodás panorámája teszik ennyire népszerűvé.

5. nap: Milano - Adriai tengerpart

Reggeli után elhagyjuk saronnoi szálláshelyünket és elindulunk az Adria irányába. Ám még mielőtt magunk mögött hagynánk ezt a szép vidéket, természetesen meglátogatjuk a térség fővárosát, Milánót. Szabadidő, majd tovább a tenger felé. Érkezés a kora esti órákban a tengerparton fekvő városba. Szállás és vacsora a hotelben (2 éj)6. nap:

Tengerpart és fürdés Egésznapos fürdési lehetőség az Adria vizében

7. nap:

Reggeli után, mivel egyszer minden véget ér, búcsút veszünk a látottaktól, a tengerparttól és hazaindulunk.

 

 

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló