Egy Csipetnyi Szlovénia

Piran - Koper - Portoroz - Rovinj - Pula

56 000 Ft -tól
Isztria az Adriai-tenger egyik nagy félszigete, melynek területén jelenleg Szlovénia és Horvátország osztozik.

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal.

Szállás

Középkategóriájú szállások.
3 éjszaka Portoroz-ban

Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Ellátás

Félpanziós

Időpontok

2021. március 19. - 22. 


Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás modern autóbuszokkal
    Középkategóriájú szállások
    reggelivel vagy félpanzióval
    Elhelyezés 2 ágyas szobákban
     magyar nyelvű asszisztencia
    üdülőhelyi díj

Kötelezően fizetendő:
    betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás 450 Ft/fő/nap
    Helyszínen fizetendő
    kirándulás csomag: 90 Eur/fő

 

Extra fizethető díjak:
    Egyágyas felár: 5.400 Ft/éj
    (vagy társítás)
    amit a helyszínen foglalhat le
    Stornó-biztosítás (2,5%)

Egyéb

Helyszínen fizetendő
kirándulás csomag: 90 Eur/fő

A félsziget északi része a tulajdonképpeni szlovén tengerpartot jelenti. Az Isztria évszázadokon keresztül a Velencei Köztársaság része volt. A tengerparti városokban az olaszajkúak voltak többségben, ez a magyarázata az olaszos óvárosoknak, a velencei Szent Márk-bazilika Campaniléjére emlékeztető harangtornyoknak.


1. nap: Utazás – Muggia - Portoroz
Utazás a hajnali órákban Budapest, Siófok, Nagykanizsa, Tornyiszentmiklós útvonalon Szlovéniába. Útközben megállunk fánkozni Trojaneban, majd tovább Szlovénia szívén keresztül a szlovén Riviéra irányába. Első megállónk Hrastovljében lesz. Ez egy kis falu az Isztriai-félsziget belsejében. Az ősi erődtemplomot a Szentháromság-templomot látogatjuk meg, melynek hajóját és szentélyét nagyon értékes Johhanes de Castua által 1490 körül festett középkori freskók díszítik. Majd az olasz oldalon Muggia városát keressük fel. Érkezés a késő délutáni órákban a szlovén tengerpartra, ahol három éjszakát töltünk. Szállás elfoglalása után vacsora a hotelben. Vacsora után lehetőség van sétálni a Portoroz tengerpartján.

2. nap: Portoroz – Piran - Koper

Ismerkedés az Isztriai-félsziget északi részén fekvő szlovén tengerparttal. Először séta a híres üdülővárosban, Portorozban, majd városnézés a keskeny félszigeten fekvő, elbűvölő, ódon hangulatú kisvárosban, Piranban. Ezt a szlovén tengerpart fővárosa, Koper követi. A város Szlovénia legfontosabb kikötővárosa az olasz határ közelében. A mediterrán hangulatú óvárosban a főtér az elsőszámú látnivaló, az itt álló székesegyház harangtornyából páratlan kilátás nyílik a tengerre és a sok szép palotára.

3. nap: Pula - Rovinj - Poreč
Isztria programunkat a félsziget legdélebbi városában, Pulában kezdjük. Legfőbb nevezetességei a római kori emlékek, Amfi teátrum, illetve az Agustus templom, de megtekintjük a hadikikötőt is, majd tovább utazunk Rovinjba. A városka hangulatos, kacskaringós, szűk macskaköves utcáit járva olyan érzésünk támad, mintha olasz földön sétálgatnánk. Rovinj festői szépségű óvárosa - melyre a legszebb kilátás a tenger felől nyílik - félszigetként nyúlik be az Adriai-tengerbe. Útban Poreč felé pihenő a Limski-fj ordnál. Ez a hegyekkel szegélyezett, keskeny tengeröböl mélyen nyúlik a szárazföld belsejébe. Különleges formája miatt fj ordnak nevezik. A nap utolsó állomása Poreč városa. Az óváros legnagyobb kincse a bizánci korból származó Euphrasius-bazilika a csodálatos mozaikjaival UNESCO világörökség része. Ezt követően visszaindulunk a hotelbe.

4. nap: Maribor - Hazautazás
Reggeli után hazautazás, útközben séta a Dráva parti Mariborban, Szlovénia második legnagyobb városában. Maribor 2012-ben az Európa Kulturális Fővárosa cím birtokosa volt. Érkezés Magyarországra az esti órákban.Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló