FALATNYI ITÁLIA

Lignano - Velence - Udine - Trieszt

Ár: 2022-06-06-tól
Olaszország mindig sok látnivalót kínál, épp ezért minden évszakban várja a látogatókat. Az ország számos jól ismert, befolyásos európai kultúra otthona és egyben a katolikus egyház bölcsője is, melynek nemcsak klímája de konyhája is világhírű.

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal.

Szállás

Középkategóriájú szállások:

4 éjszaka a lignanói tengerparton
Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Ellátás

Félpanziós

Időpontok

2022. szeptember


Részvételi díj tartalmazza:

    Utazás modern autóbuszokkal
    Középkategóriájú szállások
    félpanzióval
    Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Kötelezően fizetendő:
    betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás 460 Ft/fő/nap
    Helyszínen fizetendő
    kirándulás csomag:

Extra fizethető díjak:
    Egyágyas felár: 5.900 Ft/éj
    (vagy társítás)
    Stornó-biztosítás (3,5 %)

Egyéb

Helyszínen fizetendő
kirándulás csomag:
100 EUR / fő

1. nap: Indulás a kora hajnali, illetve a reggeli órákban Olaszországba, Veneto tartományban található szállodánkhoz. Három éjszaka szállás tengerpart közeli szállodában, Lignano környékén.
 


2. nap, Velence: A mai napon egy hajóúttal egybekötött fakultatív velencei városnézésre hívjuk. Velence olyan, mint egy meseváros, ahol minden eltér a megszokott valóságtól. A házak lábát a tenger vize mossa. Régi templomok, paloták és műemlékek találhatóak. Velence 1000 évig volt a Kelet kapuja, ahol a távoli mesevilág hangulata még ma is ott lebeg a város falai között. Az ősi falakból áradó hangulat, a színek és a foltok játéka. A valószerűtlen környezet hatása alatt a szűk sikátorok és a zöldes víz, kanyargó csatornák dísztelen házai is romantikus mezt öltenek.
 

3. nap: Cividale Friuli - Udine - Palmanova
Reggeli után Cividale Friuli megtekintésével kezdünk. A Julius Caesar alapította ősi város számos értékes műemléket rejt. Cividale del Friuli legnevezetesebb műemléke a világhírű, ősi longobárd templom és természetesen az Ördög-híd nem mindennapi látványa. Majd Udinevel ismerkedünk. A város megőrizte a régi korok hangulatát. Városnéző sétánkat a Piazza della Libertán kezdjük. Itt gyakorlatilag minden Velencét idézi: az oroszlános kapu, a velencei gótikus palota, amely márványból épült és egykoron piactérként funkcionált vagy a toronyóra, amely a Szent Márk térről lehet ismerős. Alig pár perc sétával elérjük a város főterét, ahol kiülős bárok, éttermek, fagyizók várják a turistákat. A napot Palmanova erődvárosával zárjuk. Palmanova erődje 2017 óta szerepel az UNESCO Világörökségi listáján. A 16. században alapították, amikor Friuli vidéke a Velencei Köztársaság fennhatósága alatt állt. Szabályos 9-szögletű alaprajzát máig épségben megőrizte. A városba három nagy erődített városkapun keresztül lehet bejutni. Ezek megóvott állapotban ma is megtekinthetők.

4. nap: Szabadnap, pihenés az Olasz Adrián
 

5. nap: Trieszt - Hazautazás
Reggeli után elindulunk hazafelé, de útközben megállunk még egy rövid városnézésre Triesztben. A város már az ókortól fontos közlekedési csomópont volt, majd századokon át a Habsburg Birodalom kereskedelmi központja, mely mind a mai napig megőrizte jelentőségét. Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló