Tavaszköszöntő Toszkána Szívében

Montepulciano - Siena - Pienza - Arezzo

82 900 Ft -tól
Utunk, Olaszország legkedveltebb és sokak szerint legszebb vidékére, Toszkána szívébe vezet. Az ideutazót azonnal rabul ejti az örökzöld növényzettel, szőlő- és olívaültetvényekkel tarkított dimbes-dombos táj, és megigézik a középkori városok: Siena, Pienza, Arezzo, illetve Montepulciano ódon hangulata.

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal

Felszállási lehetőségek:
Budapest és az M7-es autópálya
menti településeken

Szállás

4 éjszaka szállás félpanzióval Chianciano Terme - ben

Szállás neve:
Grande Albergo Fortuna ****
A Chianciano Terme fürdővárosában, egy 5000 m2-es parkkal körülvett Fortuna Resort hidromasszázs fúvókákkal ellátott medencével, étteremmel és ingyenes Wi-Fi-vel várja vendégeit. A szálloda erkélyes szobákkal, masszázsszobával és teniszpályával várja vendégeit.

Ellátás

Félpanziós

Időpontok

2023. április 11.-től
2023. április 15.-től


Részvételi díj tartalmazza:
  Utazás modern autóbusszal
  4 éjszaka szállás félpanzióval


Kötelezően fizetendő:
   Betegség- baleset és
   poggyászbiztosítás hozzájárulás
   490 Ft/fő/nap
   Helyszínen fizetendő díj:
   140 EUR/fő

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 4.650 Ft/éj
   
(vagy társítás)
    Stornóbiztosítás (3,5 %)

Egyéb

Helyben fizetendő
kedvezményes csomagár
belépőkkel:
140 EUR / fő


1. Nap: Utazás Toszkánába
Indulás a hajnali órákban Budapestről. Felszállási lehetőségek: Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa. Érkezés a szállodába, ahol a helyi képviselőnk fogadja a csoportot. Szállás: Grande Albergo Fortuna **** - Chianciano Terme


2. Nap: Arezzo - Cortona:
Reggeli után,- mint a legtöbb etruszk eredetű kisváros egy domb tetejére épült - Arezzo városába tartunk, mely jellegzetesen középkori hangulatot áraszt. A városka ékköve a gótikus dóm, melynek díszei az ott található faragott síremlékek és egy Piero della Francesca freskó. Egyben a városban található még Petrarca és Vasari, a két híres olasz szülőháza. Utunk több filmet (Napsütötte Toszkána, Bellini: „Az élet szép”) is megihlető helyszínére vezet tovább. Cortona városa egy meredek hegy oldalában található 5oo m magasan, fantasztikus etruszk sírokkal körbevéve. A város híres temploma a hegytetőre épített Santa Margherita, ahová Szent Margit testét gyönyörű koporsóba helyezték. Este élőzenés vacsora a szállodában.3. Nap: Pienza - Siena:
Pienza nevét alapítójáról, II. Pius pápáról kapta, aki amolyan reneszánsz mintavárossá átalakítatta át szülőhelyét. A trapéz formájú téren látható a mindössze három év alatt felépült katedrális és három korszakalkotó palota. Buszunk a toszkán képeslapokról is visszaköszönő ciprus-sorokkal és lágy dombokkal körbeölelt utakon vezet Siena csodás helyszínére. A város gazdag bankárai és polgárai mindent megtettek a középkorban azért, hogy övék legyen Európa egyik legszebb városa. Mindenhol feltűnnek a város jelképei: az állatok, köztük a farkas, mert a legenda szerint a Rómából ismert Remus fi a alapította. Az utcákon láthatjuk egymás mellett a XII -XIV. sz-i gyönyörű épületeket, bankokat melyek a középkorban francia és angol királyoknak adtak titkos kölcsönöket.


4. Nap: Fakultatív programok: Délelőtt szabad program Chianciano Terme-ben / Délután Montepulciano borkóstolóval:
Délelőtt szabad program, pihenés vagy egy kellemes séta Chianciano Terme-ben. Délután Toszkána egyik legkülönlegesebb, egy kialudt vulkán oldalkatlanában fekvő kisvárosába, Montepulcianoba juthatunk el. A város szép középkori épületei mellett jelentőséggel bírnak a firenzei származású reneszánsz művészek által tervezett paloták, templomok. A város fekvésének köszönhetően messze földön híresek borai, főként a Vino Nobile, ezért egy hangulatos borkóstolóval koronázzuk itt meg utazásunkat.5. nap:
Reggeli után indulás hazafelé.Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló