Írország, a Smaragdsziget

Dublin - Galway - Malahide kastély - Limerick - Moher sziklák

178 800 Ft -tól
Középkori várak, kolostorok és kastélyok, hamisítatlan ír hangulat Dublinban. Mesés Moher-sziklák, smaragdzöld legelők. Whiskey és Guinness gyár kóstolással.

Utazás

Utazás Dublinba közvetlen repülőjárattal.

Majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat a szálláshelyünkre

Hazautazás szintén Dublinból

Szállás

Dublin közeli három
csillagos szálloda:  1. és 2. éjszaka

Galway közeli három csillagos
szálloda: 3. éjszaka

Limerick közeli három csillagos

szálloda: 4. éjszaka

Carlow közeli három csillagos

szálloda: 5. éjszaka

 

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

Időpontok

2021 augusztus ...

Részvételi díj tartalmazza:

    Utazás repülőgéppel, és
    modern buszokkal
    5 éjszaka szállást reggelivel
    és vacsorával

Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás
: 450 ft / fő / nap
    Nemzetközi reptéri illeték:
    39.500 Ft/fő

    Helyszínen fizetendő
    kirándulás csomag:  230 Eur / fő

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 8,500 Ft/éj
    (vagy társítás)
    Stornóbiztosítás (4 %)

 

Egyéb

    Helyszínen fizetendő

Kedvezményes Csomagár: 230 EUR

DUBLIN - GALWAY - MALAHIDE KASTÉLY
LIMERICK - MOHER SZIKLÁK

 

1. nap: Dublin
Dublin Kora délután utazás Dublinba, az ír fővárosba repülővel. Az érkezést követően buszos városnézésen veszünk részt, amelynek révén megismerkedhetünk a csodálatos város nevezetességeivel. Ezt követően foglaljuk el szállásunkat Dublinban (2 éj).2. nap: Dublin (Malahide Kastély - St. Patrick katedrális - Guinness Storehouse)
A reggelit követően felkeressük a meseszerű, 12. századi Malahide Kastélyt, amit a Talbot család birtokolta 1185-1976-ig. Számtalan különböző stílus jegyei fi gyelhetők meg az épületen, melyet hatalmas park és kertek vesznek körbe. Botanikus kertjében 5000 növényfajta él. Majd az írek védőszentjéről elnevezett Szent Patrick székesegyházat tekintjük meg, amely az ország legnagyobb temploma, több mint 800 éves gótikus gyönyörűség. A délután folyamán szabadidőnkben sétálhatunk egyet az óváros utcáin, majd ezt követően a Guinness sörgyár felé vesszük utunkat. Az írek híres „fekete” sörével az 1904-ben nyílt Guinness Storehouse-ban ismerkedünk meg, amely egykoron erjesztőüzemként és raktárként szolgált, ma pedig egy többszintes bemutatóterem, ahol megismerkedhetünk a nedű készítésének folyamatával, történetével, majd bele is kóstolhatunk a legismertebb ír italba.


3. nap: Kilbeggan whiskyfőző - Galway
A mai napon elhagyjuk Dublint és a reggelit követően busszal indulunk a nyugatra fekvő kisvárosba, Galwaybe. Útközben megállunk a Kilbeggan lepárlónál, mely az egyik legkisebb és legrégebbi whiskey főzdéje Írországnak, 1757 óta készítik itt a finomabbnál fi nomabb nedűket. Lehetőségünk nyílik kóstolásra és vásárlásra is. Kis italkóstolást követően folytatjuk utunkat az ír vidéken keresztül Galwaybe.  Írország bohém városa, amit élénk kulturális élete és a fesztiválok tömkelege mindig ébren tart. Ellentétben sok ír településsel, Galway nem europanizálódott, sokkal inkább ragaszkodik hagyományaihoz. Tökéletes egyensúlyt teremtett a haladás és a múlt között, sajátos légköréből számtalan művész és író merített ihletet. 2020-ban pedig Európa kulturális fővárosa volt. Galway népszerű tengerparti üdülőhely, gyönyörű strandokkal, hosszú, kanyargós sétányokkal, macskaköves utcákkal, színesre festett házakkal. A szabadidőben nézelődhetünk az ódon ír város utcáin.  Szállás és vacsora Galway közeli szállodánkban. (1 éj).


4. nap: Bunratty kastély - Moher-sziklák
A reggelit követően a Bunratty Kastélyhoz indulunk. Írország egyik legjobb állapotban fennmaradt kastélya ez, amely tulajdonképpen egy XV. századi megerősített lakótorony. Manapság a híres bankettjeiről ismert. Mellette egy skanzen-szerű, több mint 30 épületből álló népművészeti városka található és bekukkanthatunk egy pintre a legendás Durty Nelly kocsmába is. Ezt követően a világhírű Moher-sziklák felé vesszük az irányt. A fenséges sziklasor 8 km hosszan és helyenként 214 m-es magasságban nyúlik végig az Atlanti-óceán partján. Az alant dübörgő víztömeg és a csaknem fekete sziklafalak képe örökre felejthetetlen látvány marad. Szállás és vacsora Limerick közeli szállodánkban. (1 éj).


5. nap: Rock of Cashel - Kilkenny
Utazás Cashel sziklájához, Írország Akropoliszához. A 60 m magas sziklán található épületegyüttes 1000 évvel ezelőtt királyi székhely volt. Mára a nagyszerű romok maradtak meg. Továbbutazás Kilkenny-be, amely Írország leginkább középkori hangulatot árasztó városa. Szállás és vacsora Carlow közeli szállodánkban. (1 éj).


6. nap: Glendalough- Dublin - Hazautazás
A reggelit követően elhagyjuk szállodánkat és lassan a repülőtér felé indulunk. Útközben viszont még ellátogatunk a gyönyörű fekvésű Glendalough-ba, ahol egy VI. századi kora keresztény kolostortelepülés romjai láthatóak. A Szt. Kevin által alapított kolostor a korai középkorban Európa egyik legismertebb egyházi és oktatási központja volt. A kolostor felfedezése után elindulunk a repülőtérre, ahonnan Budapestre repülünk haza az esti órákban.

 

 

 

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló