Írország, a Smaragdsziget

Dublin - Galway - Limerick - Moher sziklák

Ár: 2023-02-21-tól
Középkori várak, kolostorok és kastélyok, hamisítatlan ír hangulat Dublinban. Mesés Moher-sziklák, smaragdzöld legelők. Whiskey és Guinness gyár kóstolással.

Utazás

Utazás Írországba (Shannon nemz. Reptér) közvetlen repülőjárattal,  majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat a szálláshelyünkre.

Hazautazás Dublinból szintén közvetlen repülőjárattal.

Szállás

1. éjszaka: Galway közeli három csillagos szállodában.
2. éjszaka: Limerick közeli három csillagos 
szállodában.
3. éjszaka: Cork közeli három csillagos 
szállodában.
4-5. éjszaka: Dublin közeli három csillagos szállodában.

 

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

Időpontok

 2023. nyár

Részvételi díj tartalmazza:

    Utazás repülőgéppel, és
    modern buszokkal
    5 éjszaka szállás félpanzióval
 
Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás
: 490 ft / fő / nap
    Nemzetközi reptéri illeték:
     hamarosan

    Helyszínen fizetendő
    kirándulás csomagár:  hamarosan

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: hamarosan
    (vagy társítás)
    Stornóbiztosítás (3,5 %)

 

Egyéb

Helyszínen fizetendő
kedvezményes csomagár: hamarosan


Az ár a következő belépőket tartalmazza:

- Moher sziklák
-
Bunratty kastély
- Skanzenlátogatás

- Jameson Whiskey Múzeum és kóstoló
- Rock of Cashel
- St. Patrick katedrális
- Guinness Storehouse
-
Glendalough

DUBLIN - GALWAY - CORK
LIMERICK - MOHER SZIKLÁK

 

1. nap: Budapest - Írország (Shannon Reptér)

Érkezés Írországba, Shannon Nemzetközi Repülőtérre, majd transzfer Galway városába. A délutáni órákban érkezünk meg Galway-be. Oscar Wilde szerint Galway maga a „vad gyönyörűség”, a tajtékzó óceán partján fekvő város a legkülönbözőbb és legkényesebb ízléseket is kielégíti. 2020-ban pedig Európa kulturális fővárosa volt. Szállás és vacsora Galway közeli szállodánkban. (1 éj).2. nap: Moher sziklák -
                  Bunratty kastély & Skanze
n

A reggeli után a Burren Karsztvidéken keresztül utazunk a világhírű Moher-sziklák felé. A fenséges sziklasor 8 km hosszan és helyenként 214 m-es magasságban nyúlik végig az Atlanti-óceán partján. Ezután a Bunratty Kastélyhoz indulunk. Írország egyik legjobb állapotban fennmaradt kastélya ez, amely tulajdonképpen egy XV. századi megerősített lakótorony. Mellette egy skanzen-szerű, több mint 30 épületből álló népművészeti városka található.  Szállás Limerickben (1 éj).


3. nap: Cork - Jameson Whiskey -
                     An Cobh

Délelőtt Cork-al, Írország második legnagyobb városával ismerkedünk, amelynek történelme egészen 606-ig visszanyúl; ekkor alapították itt az első kolostort. Corkot kulturális pezsgése teszi igazán vonzóvá. A város közepe egy szigeten fekszik, amelyet a Lee folyó ölel körül; a folyót pedig számos híd köti össze. A következő programunk a híres Jameson Whiskey Múzeumának megtekintése és kóstolója lesz, ahol egy audiovizuális show keretében mutatják be a turistáknak az ír whiskey történetét és készítésének módját. A nap végén ismerkedés Cobh városával. Cobh kikötője volt az Atlanti-óceánon átkelő hajóknak az utolsó megállója. Több millió ír innen vándorolt ki Amerikába és a Titanic is innen indult utolsó útjára. Szállás Cork (1 éj).
 

4. nap: Rock of Cashel - Kilkenny

A Cashel városa fölé magasodó Rock of Cashel egy ősi erőd, melynek egyes részeit a 4. században építették. Egykor királyi székhely volt, de épületeinek többsége nem élte túl a normann korszakot. Története önmagában is érdekes, valójában a romok adnak igazi hangulatot ennek a helynek. Továb Kilkenny-be, Írország leginkább középkori hangulatot árasztó városába. Városnézés Kilkennyben a Nore folyó partján fekvő bájos városkában, melynek kanyargós utcáin igen sok korabeli épület található és amely a vörös sörről is ismert. A Márvány Városának is nevezett Kilkenny Írország egyik legrégebbi városa, ahol számtalan történelmi épület áll, emellett kulturális központként is fontos szerepet tölt be. Szállás Dublin közelében (2 éjsz.)5. nap: Dublin - St. Patrick katedrális
                   Guinness Storehouse

A reggelit követően felkeressük az írek védőszentjéről elnevezett Szent Patrick székesegyházat, amely az ország legnagyobb temploma, több mint 800 éves gótikus gyönyörűség. Ezután buszos és gyalogos városnézés következik a fővárosban. A délután folyamán a szabadidőnkben sétálhatunk egyet az óváros utcáin, majd ezt követően a Guinness sörgyár felé vesszük utunkat. Ma egy többszintes bemutatóterem, ahol megismerkedhetünk a nedű készítésének folyamatával, történetével, majd bele is kóstolhatunk a legismertebb ír italba.


6. nap: Glendalough- Dublin -
                        hazautazás.

A repülőtér felé felkeressük Glendalough- ba, a VI. századi keresztény kolostortelepülés romjai. A kolostor a középkorban, Európa egyik legismertebb egyházi és oktatási központja volt. Az esti órákban hazarepülünk Budapestre.

 

 

 

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló