Izland, a Vízesések Országa

Reykjavik - Arany Körút - Jökulsárlón - Kék Lagúna

595 000 Ft -tól
Izland, a természet hajthatatlan erői által formált sziget. Ez a különleges, és gyönyörű ország hatalmas mennyiségben kínálja a látnivalókat: gejzírek, vulkánok, gleccserek, tűz, lagúnák, minden egy helyen. Izlandra az élmények miatt utazunk!

Utazás

Utazás Reykjavík -ba  közvetlen repülőjárattal

Majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat a szálláshelyünkre

Hazautazás szintén Reykjavík -ból

Szállás

1. 2.  éjszaka:

Reykjavík közeli három
csillagos szállodában

3. 4. éjszaka:

Selfoss környékén
három csillagos szállodában

5. éjszaka:

Jökulsárlón közeli
három csillagos 
szállodában

6. 7. éjszaka:


Reykjavík közeli három
csillagos szállodában

Ellátás

7 x félpanziós ellátás

Időpontok

2023 szeptember 9. - től
     (4 szabad hely)

Részvételi díj tartalmazza:

    Utazás repülőgéppel, és
    modern buszokkal
    7 éjszaka szállást reggelivel
    és 7 vacsorával
    (a részvételi díj 140.000 ft/fő
     értékben tartalmaz vacsorát)
    1 x max 10 kg-os
    feladott poggyász:
    (méret: 140 x 110 x 170 cm)

    1 × felvihető
    kézipoggyász mérete
    (40 × 30 × 20 cm)

Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség
    biztosítás:
    490 ft /fő/nap

    Nemzetközi reptéri illeték:
    52.000 Ft/fő

    Helyszínen fizetendő
    díj belépőkkel:  500 Eur/fő

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 22,000 Ft/éj
    (vagy társítás)
    Stornóbiztosítás (3,5 %)

Egyéb

    Helyszínen fizetendő

Kedvezményes Csomagár:
       500 EUR / fő

A fenti ár tartalmazza mind a természeti látványosságokhoz és a programok alatt a belépőjegyek árát.

Valamint tartalmazza a Blue Lagoon Gyógyfürdőbe való belépődíjat is!!


  1. nap: Üdvözöljük Izlandon
A reggeli órákban elutazás Budapestről közvetlen járattal Reykjavikba. Érkezés a Keflaviki Nemzetközi Reptérre, majd transzfer Reyjavikba. Délután városnézés Reykjavikban, amely során ellátogatunk a Harpa Koncert és Konferencia Központhoz, ahonnan pompás kilátás nyílik az óceánra. Érintjük a Hallgrimskirkja Evangélikus Templomot, a régi kikötőt, a városházát és a Grotta világítótornyot is. Szállás Reykjavik közelében (2 éj).  2.
nap: Snaefellsnes-félsziget (445 km)
Reggeli után elindulunk nyugat felé a Snaefellsnes-félszigetre, amit "kis Izlandnak" is szoktak nevezni. Itt három híres és ikonikus hegy is található: az egyik a különleges alakú Kirkjufell (463 m), azaz a Templom-hegy, melyet a Trónok harca fantasy-sorozatban is láthatunk. Ellátogatunk a félsziget régi halászfalvaiba, Snaefellsjökull Nemzeti Parkba, megnézzük a Vatnshellir lávabarlanagot. A félszigeten tett kirándulásunk után visszautazunk Rekykjavikba.


  3. nap: Arany Körút I  (273 km)
Ezen a napon elutazunk Izland híres Arany körútjának páratlan szépségű természeti és történelmi helyszíneire. Megcsodáljuk a Hraunfossar és Barnafoss vízeséseket , melyek 900 méteres tengerszint feletti magasságból induló patakok és vízfolyások útja mentén találhatóak. Délután a Thingvellir Nemzeti Parkba látogatunk, mely 2004-óta a Világörökség része. Itt tartották a világ egyik legelső parlament-jét. Körutunk végén a kora esti órákban már Selfoss környékén éjszakázunk (2 éj)

 

  4. nap: Arany Körút II  (188 km)
Reggeli után megkezdjük az Arany Körút második napját, a Geysir geotermikus mezőit keressük fel.  A napjainkban is aktív Strokkur gejzír 5 percenként feltör 15-20 méteres magasságig. Majd ellátogatunk az Arany Körút ékéhez, a Gullfoss vízeséshez ( magyarul „Arany vízesés”), mely Izland egyik leghíresebb vízesése és a világ tíz legszebb vízesései között tartják számon. Napunkat a Fridheimar paradicsomfarmon folytatjuk, ahol egész évben termesztik a paradicsomot, valamint megismerjük az izlandi lovak különleges történetét. A nap végén a 3000 éves, vulkanikus eredetű kráter-tóhoz, a Kerid Kráterhez buszozunk. A falát alkotó kőzet vöröses színű, a tó pedig a talajból kioldódó ásványoknak köszönhetően élénk kék színben pompázik. A helynek csodálatos akusztikája van; Björk izlandi énekes-dalszövegírónő 2010-ben adott itt koncertet.  5. nap: Déli Part I (220 km)
A Déli-part minden kilométere fantasztikus, az első igazán elképesztő megálló a Seljalandfoss vízesés lesz. Nem elég, hogy a vízesés egy látványos, 62 méter magas sziklaszirtről zúdul le, a természet még azzal is megajándékozott minket, hogy a vízfátyol mögé egészen mélyen be lehet sétálni, és megkerülve azt, a másik oldalon kijönni. Ezután a Skógafoss vízeséssel ismerkedünk, amely Izland talán legismertebb vízesése. Majd a Reynisfjara part következik, vagy ahogyan sokan ismerik, a híres-nevezetes fekete homokos part, Izland egyik legszebb és talán legnépszerűbb tengerpart-szakasza. Hihetetlenül látványos sziklatornyok meredeznek ki a vízből és a szénfekete homokos tengerpart sem egy mindennapi látvány. A nap utolsó látványossága az Eldhraun lávamező. A megszilárdult lávát vastagon benőtte a moha, és különleges, kerek, puha buckákat hozott létre, melyek úgy terülnek itt el, mind milliónyi puha párna, amerre a szem ellát. Szállás Jökulsárlón környékén ( 1 éj).


  6.
nap: Déli Part II (500 km)

A Jökulsárlón talán a legkülönlegesebb és legszebb hely Izlandon. Leírhatatlan a kék jéghegyek látványa, ahogyan a lagúna torkolatánál összetorlódnak és onnan szép lassan a tengerbe úsznak. Órákat el lehet itt tölteni a lassan sodródó jéghegyeket csodálva. Akárhányszor is jár itt az ember, az állandóan változó Jökulsárlón mindig csodálatos és mindig más. Enélkül nem lehet teljes egyetlen izlandi utazás sem. A Jökulsárlón lagúnával átellenben, 1 km-re az út másik oldalán található a méltán híres Gyémánt Part. A gleccserről leváló jéghegyek a lagúnából a tengerbe sodródnak, hogy aztán az erős hullámzás hatására a partra vetődjenek. A sós víztől széttöredezett jégdarabok akár a gyémántok, úgy ragyognak a fekete vulkáni homokban. A Gyémánt-part folyóhoz közel eső részén gyakran látni fókákat a homokban sütkérezni. A Skaftafell Természetvédelmi Terület az egyik legnépszerűbb célpont a Dél-Izlandra látogató természetkedvelők körében. Korábban önálló nemzeti parkként tartották számon, 2008 óta azonban a Vatnajökull Nemzeti Park részét képezi. A nap végén visszatérünk Reykjavik környékére, ahol az utolsó két éjszakát töltjük.


  7. nap: Reykjanes-félsziget (130 km)
A Reykjanes-félsziget Izland fővárosa, Reykjavík mellett található, a sziget délnyugati részén. A vulkáni utóműködés számos hőforrást és kénforrást táplál a félsziget déli részén a Kleifarvatn tó környékén a Krýsuvík geotermális területen. Itt található a sziget legismertebb szabadtéri fürdője is, a Kék Lagúna. A természet ezen páratlan műalkotásának az egész világról csodájára járnak. A gyógyhatás kiaknázására nyilvános fürdőt nyitottak, amely nemcsak a gyógyító ereje, hanem a szépsége miatt is vonzza a helyiek és a turisták ezreit. A lagúna vize kétnaponta teljesen kicserélődik így biztosítva a kemikáliák nélküli, tiszta vízminőséget. Ezen a napon mi is a délután nagy részét fürdéssel és a Kék Lagúna felfedezésével töltjük.


 8.
nap: Reykjavík – Hazautazás  (60 km)
Reggeli után elhagyjuk szállásunkat és elindunk a reptérre, majd hazautazás Budapestre.Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló