Jordánia Színei 8 Napban

189 800 Ft -tól
Jordánia mesés világ, ahol Mózes a Nebo hegyen megpillantotta az ígéret földjét. Wadi Rum Jordánia leggyönyörűbb sivatagi tája, amelyről maga Arábiai Lawrence is nem egyszer szólt őszinte csodálattal.

Utazás

Utazás Amman - ba repülőgéppel a Wizzair menetrendszerű közvetlen járatával.

Majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat.

Hazautazás Akaba - ból a Wizzair közvetlen járatával.

Szállás

Szállások:

1. és 2. éjszaka:
Ammanban 4*-os szálloda

3. és 4. éjszaka:
Petrában 3*-os szálloda

5. - 7. éjszaka:
Akabában 4*-os szálloda

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

A összes reggeli és vacsora svédasztalos.

Időpontok

2022. március 13. - tól

Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel, és modern
    buszokkal
    7 éjszaka szállás félpanzióval


Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás
    hozzájárulás: 1.100 ft / fő / nap
   
Nemzetközi reptéri illeték:
    39.800 Ft/fő

    Baksis: 40 USA Dollár / fő
    Helyszínen fizetendő
    kirándulás csomag:
    260 USA Dollár / fő


Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 9.800 Ft/éj
    (vagy társítás)

    Stornóbiztosítás (3 %-tól)

Egyéb

Helyszínen fizetendő
kirándulás csomag:
260 USA Dollár / fő

 

1. nap / Amman:
Elutazás Budapestről a reggeli órákban, érkezés Ammanba kora délután. Autóbuszos városnézés Jordánia szépen karbantartott fővárosában, szállás (2 éj).

2. nap / Jerash - Madaba - Nebo hegy:
Kirándulás Amman környékén. Az első megállónk Jerash, a kiváló állapotban megmaradt romváros lesz. Templomok, színházak, fürdők, hippodrom, diadalív, 600 méter hosszú, oszlopokkal szegélyezett főutca várja az idelátogatót . Jerash a világ egyik legrégibb városa, virágkora a Római Birodalom idejére tehető. A délután továbbutazás Madabába, a mozaikok városába. A város fő attrakciója az az 1500 éves mozaiktérkép a Szent Györgytemplomban, amely a Szentföld fontos helyeit mutatja be. Ezután a szomszédos Nebo-hegyre utazunk, ahonnan Mózes és a zsidó nép a hosszú sivatagi vándorlás után megpillantotta az ígéret földjét.

3. nap / Hammamat Ma’in - Holt-tenger - Kerak vára - Petra:
Reggeli után búcsút veszünk Ammantól és elindulunk dél felé. Délelőtt a világ egyik leglátványosabb sivatagi oázisát, Hammamat Ma’in-t tekintjük meg. Különleges élmény, ahogy a kietlen sivatagi tájból megérkezünk ebbe a lélegzetelállító völgybe, ahol több mint 50 termálvizes forrás fakad. Itt található Jordánia legmagasabb vízesése. A természeti csoda megtekintése után a Holt-tengerhez buszozunk, amely több mint 400 méterrel van a tenger szintje alatt. Majd Kerak város impozáns várát nézzük meg, amit a kereszteslovagok emeltek a XII. században Jeruzsálem védelmére. Utazás Petrába, a titokzatos rózsaszínű városba, a nabateusok 2000 évvel ezelőtti fővárosába. Szállás Petrában (2 éjszaka)

4. nap / Petra:
A világ 7 csodája közé beválasztott műemlékegyüttes vadregényes sivatagi környezetben található, megtekintése minden jordániai utazás fénypontja. A nabateusok a természettel harmóniában alkották meg nagyszerű építészetüket. A rózsaszín sziklában alakították ki templomaik, házaik és sírjaik homklokzatát. Petrában és környékén hozzávetőlegesen 800 emlék maradt fenn. 2007 óta Petra a világ hét „új csodája” közé tartozik. Szinte kanyarról-kanyarra áll meg az ember fotózni. Nem lehet betelni a színvilággal, mivel nincs két egyforma alakzatú és színű szikla.

5. nap / Wadi Rum, Aqaba:
Reggel továbbutazás déli irányba. Kirándulás Wadi Rumba, az ország egyik legérdekesebb sivatagi tájegységébe. A völgy fölé magasodik az 1754 méter magas Jebel Rum, Jordánia legmagasabb hegycsúcsa. A látogatói központhoz való megérkezést követően terepjárókba szállunk át, és kb. 4 órás ebéddel egybekötött barangolás következik a hatalmas sivatagi völgyben.  Délután érkezés a Vörös-tenger partján fekvő Akabába. Tiszta, homokos tengerpartja, áttetsző vize okán ideális helyszíne mind a hosszabb kikapcsolódást, mind a vízisportokat kedvelők számára. Napozás, úszás, vitorlázás, jet-ski - csak néhány a sok lehetséges időtöltés közül. Szállás Akabában (3 éj).

6. nap: Tengerparti üdülés 2 napban, fürdőzés és pihenés Akabában.
(fakultatív program lehetőségek pl.: hajókázás)


7. nap: Tengerparti üdülés, fürdőzés és pihenés Akabában.

8. nap: Hazautazás AkabábólKapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló