KIS HORVÁT TAVASZ

56 800 Ft -tól
4 nap kultúrtörténeti és természeti örökségek nyomában.

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal.

Szállás

3 éjszaka szállás Crikvenica-ban
középkategóriás szállodában.

Ellátás

Félpanziós

Időpontok

2022. április 07. - tól
2022. április 14. - től


Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás modern autóbuszokkal
    3 éjszaka szállás félpanzióval

    középkategóriás szállodában

Kötelezően fizetendő:
    betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás: 450 Ft/fő/nap
    Helyszínen fizetendő
    díjak összesen: 90 Eur/fő
    Idegenforgalmi adó: 5 Eur/fő

 
Extra fizethető díjak:
   Egyágyas felár: 6.800 Ft/éj
   (vagy társítás)
   Stornó-biztosítás (4%)

Egyéb

Helyszínen fizetendő
díjak összesen: 
90 Eur

Az ár a következő belépőket tartalmazza:

  • Plitvicei tavak
  • Trakostyan Vára
  • Krk szigetre híddíj
  • Frangepán Vár

1. nap: Zágráb - Crikvenica

(Felszállási lehetőség a buszra Budapest, Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa útvonalon, vagy ingyenes szállás lehetőség az indulást megelőző éjszakán Siófokon.)
Városnézés Horvátország fővárosában, Zágrábban, mely az ország északnyugati részén, a Száva partján fekszik. A város kezdetben két, a Száva folyó melletti hegyek csúcsára épített középkori erődvárosból állt, a barokk korszakban azonban már fontos kereskedelmi központtá vált. Középkori tornyok, XIX. századi paloták, szabadtéri piacok és ősi katedrálisok egyvelegével várja azokat, aki felfedezésére indulnak. Látogatásunk alkalmával a magyar vonatkozású történelmi emlékhelyeket is felkeressük, nem maradhat ki a város jelképe a Szent István-székesegyház sem. A késő délutáni órákban érkezünk a tengerparti Crikvenicába, ahol három éjszakát törltünk.


2. nap: Plitvicei tavak

Reggeli után Horvátország legjelentősebb nemzeti parkjához látogatunk el, a 16 tóból álló szemet gyönyörködtető Plitvicei tavakhoz, amely 1979 óta az UNESCO Világörökségének része. A fűzérszerűen összefonódó tavak közel 200 kisebb-nagyobb vízeséssel kapcsolódnak össze egymással a Kapela hegységben. A szebbnél szebb smaragdzöld tavakon kívül megcsodálhatjuk az ország legnagyobb, 78 m magas vízesését (Veliki slap). Fontos a megfelelő, kényelmes túracipő megválasztása! Az egyedülálló természeti látványosságnál tett túránk után a délutáni órákban visszautazunk a szálláshelyünkre.


3. nap: Krk sziget Vrbnik  Krk város, Opatija (Abbázia)

Napunkat Krk sziget megismerésével kezdjük. Krk szigeten először Vrbnik városba látogatunk. Amint betoppanunk a régi házak közé és elindulunk felfedezni kacskaringós szűk utcáit, hirtelen több száz éves időutazásban lesz részünk. A meseszerű óváros, mely miatt Vrbniket kulturális műemlékké nyilvánították, elvarázsolja látogatóit szűk utcácskáival, hihetetlen legendákat rejtő régi házaival és a középkori városfalak történelmi maradványaival és természetesen átsétálunk a világ legszűkebb utcáján. Ezután ellátogatunk a sziget fővárosában Krk városba. A festői szépségű Krk látnivalói az óvárosban, illetve annak környékén terülnek el. Különböző rétegekből álló fal öleli körbe a várost, mely egészen napjainkig fennmaradt. Az egyik legszebb látnivaló Krk óvárosában a Frangepán erőd. A XII. és XIV. század között építették. Krk város felfedezése után a  virágözönbe úszó Opatijával ismerkedünk. Abbázia az Osztrák-Magyar Monarchia legelegánsabb és legszebb tengerparti nyaralóhelye volt, amely ma is őrzi szolid, elegáns báját. A város ma is békebeli hangulatot áraszt. Fénykorát, a XIX-XX. század fordulóján élte. Opatija varázsát a szép szállodákon és villákon kívül a pálmafás sétányok és hangulatos parkok adják.


4. nap: Trakostyán - Varasd - hazautazás

Trakostyán a horvát szlovén határ közelében található. Várkastélya egy kúp formájú dombra épült, melyet gazdag növényzetű park együttes és egy tó vesz körül. A vár az északnyugat-horvátországi várrendszer része és a középkorban a Ptuj felől Bednja völgyében haladó utat tartotta szemmel. Elragadó történelmi hangulat, macskaköves utcák, egy gyönyörű, gótikus-reneszánsz vár, idilli kávézóteraszok, kastélyparknak is beillő temető, gyógyfürdő. Ez mind megtalálható egy horvát kisvárosban, a határtól nem messze. A bájos városka – melynek neve egyébként a magyar város főnévből származik - központja autómentes, így nyugodtan átadhatjuk magunkat a bámészkodásnak. De ami a leginkább magával ragadó, az a város nyugodt, történelmi hangulata. Nem akármilyen idők tanúja volt - a török háborúban Varasd Horvátország fővárosa, kézműves céheinek és a kedvező földrajzi helyzetnek köszönhetően már a 15. században a környék kereskedelmi és gazdasági központja volt, Mária Terézia pedig a horvát királyi tanács székhelyévé tette. Bármerre induljunk is a történelmi utcákon, egy idő után biztosan érintjük majd a főteret. Itt áll Európa egyik legrégebbi városháza épülete, mely 1523-ban épült, majd az 1700-as évek végén késő barokk stílusban gondolták újra. A sok látnivaló után hazfelé vesszük az irányt, érkezés az esti órákban.

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló