LYON - GENF - ANNECY

114 900 Ft -tól
Lyon történelmi óvárosa az UNESCO kulturális világörökségének a helyszíne. Lyon legfőbb látnivalói közé tartoznak: a Madonnának szentelt fogadalmi templom, akárcsak az operaház, a Saint- Jean-katedrális, a városháza vagy az 17. századból fennmaradt kórház. Lyon mellet egy napra kiruccanunk a szomszédos Svájcba, ahol a gyönyörű fekvésű Genfet keressük fel, valamint Annecy bájos városába és Cluny Európa örökségi apátságához is ellátogatunk.

Utazás

Utazás Lyon - ba repülőgéppel az Easyjet menetrendszerű közvetlen járatával.

Majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat.

Hazautazás Lyonból - ból szintén az Easyjet járatával.

Szállás

Középkategóriás szállások:

Négy éjszaka szállás Lyon környékén

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

Időpontok

2021. május 6. - 10.
 

Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel, és modern
    buszokkal
    4 éjszaka szállást reggelivel és
    vacsorával
    Az ár nagy kézi poggyászt tartalmaz
    (55 x 40 x 23)


Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás
    hozzájárulás: 450 ft / fő / nap
   
Nemzetközi reptéri illeték:
    24.900 Ft/fő

    Helyben fizetendő költség

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 5.400 Ft/éj
    (vagy társítás)

    Stornóbiztosítás (2,5 %-tól)
    Fakultatív programok

Egyéb

Helyben fizetendő költség

Kedvezményesen: 135 EUR / fő 

1. nap: Budapest – Lyon
Találkozás a Liszt Ferenc repülőtéren. Elutazás Lyonba az Easyjet menetrend szerinti járatával. Érkezés Lyonba, majd transzfer a szállodába. (4 éjszaka)

2. nap: Lyon - Városnézés a gasztronómia fővárosában
Reggeli után gyalogos városnézés Lyonban. A Rhone és a Saone folyó között elterülő város belváros a világörökség része, ókori színháza a legrégebbi műemlékek közé tartozik Franciaországban. Hangulatos séták várnak a reneszánsz városrészben, különleges élmény a fedett átjáró utcák alatt andalogni (traboule-ok). A városképet a Notre Dame Du Fouriére bazilika uralja, impozáns épülete szinte a város minden pontjáról látható.

3. nap: Genf - Annecy
Reggeli után a szomszédos Svájc egyik híres városába, Genfbe utazunk. A város kivételes környezetben várja látogatóit. A Genfi -tó már önmagában is gyönyörű, melyet a Jura hegység hófehér mészkő sziklái és a Mont Blanc havas csúcsa koronáz meg. A város látnivalói: az óváros régi épületei, hangulatos terei, a 12. századi alapokon álló St Pierre katedrális, a 100 m hosszú Reformátorok fala. Itt áll Bocskai István szobra is. De itt található a híres genfi óragyártást szimbolizáló, 7 hónapon át látható virágóra, valamint a város jelképévé vált, 145 m magasra törő szökőkút is. Genftől elbúcsúzva Annecy felé folytatjuk utunkat. Annecy, az Alpok gyöngyszemeként emlegetett város, páratlan élményt tartogat. A séta során megtekintjük a Palais de L’Isle 12. századi épületét, amely a Thiou folyó egyik kis szigetén található.

4. nap: Pérouges - Cluny Apátság – Beaujolais borkóstoló
Időutazás a Lyon közeli Pérouges-ban, mely tökéletes példája a középkorból szinte érintetlenül ránk maradt francia városoknak. Majd tovább Cluny-ba. A római Szent Péter bazilika megépítéséig a városba volt a kereszténység legnagyobb temploma: egy 187 méter hosszú bazilika, melyet a francia forradalom után lebontottak. A bencés rend Clunyi apátság körül alakult ki, melyet I. Vilmos, Aquitánia grófj a alapított 910-ben. Elsőként a clunyi apátság falán leplezték az Európa kulturális öröksége emléktáblát. A napot Beaujolais-ben egy borkóstolóval zárjuk napunkat

5. nap: Hajókázás Lyonban - Hazautazás
Reggeli után újra Lyon belvárosáé a főszerep: Délelőtt 1 órás sétahajózás a Saone folyón, melynek során a 2. napon megismert műemlékeket láthatjuk újra más perspektívából. Ezután a híres Bocuse vásárcsarnokhoz sétálunk, ahol minden megtalálható, ami szükséges egy igazi ínyenc fogás elkészítéséhez. Hazautazás a késő délutáni esti órákban.Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló