Madeira, az Örök Tavasz Szigete

262 000 Ft -tól
A Portugáliához tartozó sziget az Atlantióceánban talál ható, Észak-Afrika partjaitól mintegy 500 kilométerre.

Utazás

Utazás Madeira-ra közvetlen repülőjárattal (Wizzair), majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat a szálláshelyünkre.

Hazautazás szintén közvetlen repülőjárattal. (Wizzair)

 

Szállás

Part közeli négy csillagos szállodák

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

Időpontok


 2023 október 14 - 21.// BETELT


Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel, és
    modern buszokkal
    félpanzió
    7 éjszaka elhelyezés 2 ágyas
    szobákban   

Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás: 490 ft / fő / nap
    Nemzetközi reptéri illeték:
    49.000,-  Ft / fő

    Helyben fizetendő
    részvételi díj: 300 EUR /fő

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 11.500 Ft/fő/éj
    (vagy társítás)
  
  Stornóbiztosítás (3,5 %)

Egyéb

Kedvezményes helyben
fizetendő részvételi díj:
300 EUR/fő

Az ár tartalmazza:

-
magyar nyelvű idegenvezetést
- klimatizált autóbuszt 
- a következő belépők árát:
       - borkóstoló Funchalban

      
- Sao Tiago Erőd
      
- Madeira Botanical Garden
      
- Monte Tropical Garden
      
- levada túra vezetővel
      
- ebéd a levada túra után
       - ebéd Porto Moniz-ban

A sziget vonzerejét első sorban a mese szép tájak, az egzotikus növényzet, a rengeteg virág, a bájos falvak jelentik, és nem utolsó sorban a szinte örökké tavaszias, kellemes éghajlat.

 

1. nap: Budapest - Madeira
Utazás Budapestről közvetlen repülőjárattal a mindig virágokkal borított portugál szigetre, Madeirára. Érkezés Funchalba, transzfer a hotelbe, és elfoglaljuk szállásunk az Atlanti - óceán partján.

2. nap: Funchal
Kényelmesen indítjuk a reggelt, ahogy a helyiek is teszik. Úticélunk az 1200 méteres magas Monte hegy tövében elhelyezkedő Funchal városa. Először a város kertjét, a különleges növényekkel, virágokkal teli Santa Catarina Parkot keressük fel, s a szintén itt található Santa Catarina-t, mely a sziget legrégebbi kápolnája, ezt követi a Mánuel stílusúban épített Sé katedrális. Forte Sao Tiago városrészben a megannyi színes virágokat, gyümölcsöket, zöldségeket és tengeri étkeket kínáló híres vásárcsarnokban, a Mercado dos Lavradores-ban gyönyörködünk. A szabadidőt követően egy hímző műhelybe látogatunk. Botanikus kertje elbűvölő kilátást kínál a városra. Végül a napot megkoronázva megkóstoljuk a híres a madeirai bort.

3. nap: Camacha - Pico do Arieiro -
               Santana - Machico

A reggeli után a helyi kosárfonással ismerkedünk, majd Poiso szoroson át utazva megcsodálhatjuk Madeira második legmagasabb hegycsúcsát Pico do Arieiro-t. Ribeiro Frio ma természetvédelmi terület, s egyben a sziget mahagóni, babér, egyéb különleges növényeinek palántaültetvénye. Santana nádtetejű házacskáiról híres. Penha D’Aguia 590 méteres sziklái mellett elhaladva érjük el Porto da Cruz cukornád ültetvényeit, majd további magával ragadó látványban lesz részünk a Canical és Machico medencébe érve. Séta, szabadidő Machicoban a sziget egykori fővárosában.

4. nap: Monte & Apácák.
Mai napon Pico dos Barcelos-nál kezdjük, madártávlatból Funchal-ban gyönyörködünk, majd tovább Eira do Serrado-ba, egy sűrű eukaliptusz erdőn át. Innen egy több száz méter magas kilátóhelyről, lenyűgöző panoráma nyílik Curral das Freiras-ra (Apáca), alvó kráterének falvacskájára. Ebédelési lehetőségét (finom a gesztenye leves). Ezt Monte, a gazdagok lak-, illetve gyógyhelye követi. Itt élte utolsó éveit, és nyugszik IV. Károly, az utolsó magyar király és osztrák császárt is, nyughelyét mi is felkeressük. Majd látogatás a csodás szubtrópusi kertben, a Monte Tropical Gardenben.

5. nap: Levada túra (ebéddel)
Reggeli után egy félnapos, ebéddel egybekötött Levada sétatúrára indulunk, ami egy kötelező eleme a sziget megismerésének! A levada-rendszer hozzávetőlegesen 5000 km hosszú. A számtalan túraútvonal közül irodánk egy olyat választott, ami minden korosztály számára járható. A levada tulajdonképpen öntözővíz-csatorna, amelynek építését feltehetően a 15. században mór rabszolgák kezdték meg a cukornád ültetvények ellátása érdekében.  Ezeket a 20. században felújították, hogy a kiszáradt területek termővé váljanak. A túra után elfogyasztjuk jól megérdemelt ebédünket, majd kora délután érkezünk vissza a szállodánkba.

6. nap: Camara de Lobos - 
      Porto Moniz 
- Sao Vicente (ebéddel)
Az egész napos kirándulás a sziget nyugati felébe kalauzolja az érdeklődőket: elsőként látogatás egy tipikus halászfaluban (Camara de Lobos) - ahova Sir Winston Churchill is többször ellátogatott -, majd a Cabo Girao sziklafokról csodálatos panorámában gyönyörködhetünk. Az 1400 m magasságban lévő Paúl da Serra fennsíkon folytatjuk utunkat Porto Monizba, ahol a vulkáni kőzetekből természetes tengervízzel teli fürdésre alkalmas medencék képződtek. Ebédünket is itt, a lávamedencék mellett fogyasztjuk el. Innen alagutakon, vízesések mellett közvetlenül a sziklás part mentén haladva érkezünk meg Sao Vicentebe. Visszaút Paul da Serra és Calhetán át Funchal-ba.


7. nap: Szabadnap, pihenés, fürdőzés, és napozás.

8. nap: S mivel egyszer minden véget ér, mi is elindulunk haza.

 

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
EUB - kössön biztosítást