Nagy Görög Körút

Vendégségben Zeusznál

168 500 Ft -tól

Görögország istenáldotta föld. Olyan föld, melynek természeti szépségei állandóan élvezik az enyhe időjárás előnyeit, ahol a kultúra és hagyomány a legszínvonalasabb és legváltozatosabb programokat kínálja.

Utazás

Utazás Görögországba (Thesszaloniki repülőtér) repülőgéppel, menetrendszerű közvetlen járattal, majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat.

Hazautazás Athen-ból szintén menetrendszerű, közvetlen járattal.


Szállás

3 és 4 csillagos szállások:


1. éjszaka: Paraliai közelében
2. éjszaka: Delfi-ben
3-4. éjszaka: Tolo-ban
5-6. éjszaka: Athen - ban
Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

Időpontok

   2023. május 09 - 15.


Részvételi díj tartalmazza:

    - Utazás repülőgéppel, és modern
       buszokkal
    - 6 éjszaka szállást félpanzióval
    - Kézipoggyász: (40 × 30 × 20 cm)

10 kg-os poggyász:
    kiegészítés ára: kb 18.000 Ft/fő
    (
méret: 140 x 110 x 170 cm)

20 kg-os poggyász:
    kiegészítés ára: kb 22.500 Ft/fő
    (
méret: 140 x 110 x 170 cm)

Kötelezően fizetendő:
    - Baleset-, betegség- és
       poggyászbiztosítás
       hozzájárulás: 490 ft / fő / nap
    -
Nemzetközi reptéri illeték:
        39.000,- ft

    - Helyszínen fizetendő:
       230 EUR

 

Extra fizethető díjak:
    - Egyágyas felár: 11.800 ft / fő/ éj
      (vagy társítás)

    - Stornóbiztosítás (3,5 %-tól)

Egyéb

Helyszínen fizetendő
kirándulás csomagár: 230 EUR


ATHÉN - DELPHOI - NAFPLION1. nap: Budapest - Thesszaloniki -
                 Paralia

Utazás a kora reggeli órákban Budapestről közvetlen járattal Thesszalonikibe, hogy minél előbb élvezhessük Görögország vendégszeretetét. Érkezés után Görögország második legnagyobb városával ismerkedünk informatív buszos városnézés keretében. Majd elindulunk az Olymposzi Riviérára, Paráliára. (Paralia, 1 éjszaka) Szálláshely elfoglalása és egy rövid pihenés után kirándulás a 2911 méter magas Olymposz hegyhez, a görög mitológiából ismert istenek lakhelyéhez. Megismerkedünk a magas és alacsony Olymposszal és annak különleges növényzetével, miközben csodálatos panorámában gyönyörködhetünk. Egészen 600 méter magasra visszük fel Önöket Palios Panteleimonasba, ahol érkezés után elénk tárul a 70 km hosszú Olymposi riviéra. Panteleimonas hagyományőrző, meseszerű skanzen falucskában ismerkedünk az Olympos fűszereivel, különleges építészetével és az utánozhatatlan görög vendégszeretettel.


2. nap: Meteorák - Delfi

Indulás a reggeli után a Meteorákhoz az „ég és föld között lebegő” kolostorokhoz. Első állomásunk egy ikonkészítő műhely lesz ahol beavatnak minket a bizánci időkig visszanyúló ikonfestészet rejtelmeibe. Buszunkkal felkapaszkodunk a csodálatos sziklák közé és a 6 kolostor közül egyet belülről is megtekintünk. Csodálatos élményekkel gazdagodva tovább utazunk Delfibe. Érkezés az esti órákban. (Delfi, 1 éjszaka)

3. nap: Delfi - Athen

Reggeli után a Parnasszosz hegy lábánál épült Delphoi-t ismerjük meg, mely Görögország legfőbb szentély együttese. Az ókorban a világ közepének, tekintett Apollon–szentélytől fenséges kilátás nyílik a tengerre, és a hegyek közt járó felhők gyakran ködbe burkolják ezt a titokzatos helyet. Delphoi megismerése után elindulunk Görögország fővárosába, Athénba ahol 2 éjszakát töltünk.


4. nap: Athen - Kap Sounion

Egész napos kirándulás Athénban. Városnézés a történelmi városközpontban, séta és vezetett idegenvezetés az Akropoliszon. Délben az őrségváltás megtekintése a Parlament épülete előtt majd szabadidő. Szabadidő után informatív buszos városnézés majd vissza a szállodába ahol korai vacsora után utazás Kap Sounion dombra ahol megnézzük a Poseidon templomot. A templomot Kr. e 449-ben építették, a perzsák szétrombolták, de később újjáépítették és ebben a formájában tekinthető meg a műemlék az esti naplementében.


5. nap: Peloponnészoszi félsziget –
                     Nafplion - Tolo
 

Reggeli után utazás a Peloponnészoszi-félszigetre, mely Görögország műemlékekben egyik leggazdagabb területe. Legelőször megcsodálhatjuk a Korinthoszi-csatornát Következő állomásunk Nafplion. A görög szárazföld legelegánsabb városaként számon tartott Nafplion a modern Görögország első fővárosa volt. Kora délután érkezés Toloba. Az Égei-tengeri település a félszigeten, az Argolikosz öböl keleti partján található. Tolo egy igazi gyöngyszem. Kékség, sok közeli kis sziget, távolban hegyek, csodálatos, meseszép tengerpart és rengeteg hangulatos taverna jellemzi. A szállás (2 éjszaka) elfoglalását követően a szabadidőben Ön is lubickoljon a fent leírt szépségekben! (Tolo, 2 éjszaka)


6. nap: Szabadnap (pihenés)

Ismerkedés Toloval az egykori halászfalu a Peloponnészoszi-félszigeten, hegyek által körülvett, festői szépségű partszakaszon található. Hangulatos, és szép óváros, szűk, macskaköves utcákkal, finom homokos tengerpart, napfény, tenger, éttermek, tavernák, kávézók, bárok sokasága vár Önökre.


7. nap: Athen - Hazautazás

Reggeli után még alkalmuk lesz egy kis szabadidőre majd elindulunk Athén irányába. Kora délután búcsút veszünk Zeusztól, és megannyi élménnyel gazdagodva hazarepülünk Budapestre.

Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló