Nagy Portugál körutazás

236 900 Ft -tól
Kirándulás két gyönyörű mediterrán országba. Mindkettő az Ibériai-félszigeten található. Kedvező éghajlatuknak köszönhetően egész évben várják az oda érkező turistákat. Szépen művelt és vad, elhagyatott tájak, szépséges tengerpartok, egyedi építészet, gyönyörű csempékkel borított falak, mór csillogás, francia és angol gótika jellemzi.

Utazás

Utazás repülőgéppel, majd Madridtól modern autóbuszokkal.

Szállás

Középkategóriájú szállások

Ellátás

Az első négy éjszakán svédasztalos reggeli és három fogásos felszolgált vacsora várja az utasokat.

Az utolsó három éjszakán mind a reggeli, mind a vacsora svédasztalos rendszerben történik

 

Időpontok

2023. szeptember 20. / Betelt

Részvételi díj tartalmazza:
     Utazás repülőgéppel, majd
     Madridtól modern autóbuszokkal
     Üdvözlőkoktél

     Középkategóriájú szállások
     reggelivel vagy félpanzióval

     7 éjszaka elhelyezés 2 illetve,
     3 ágyas szobákban

 Kötelezően fizetendő:
      Betegség- baleset és
      poggyászbiztosítás: 490 Ft/fő/nap
      Repülőtéri illeték: 45.400,- ft / fő
      Helyben fizetendő kirándulás
      csomagár: 270 EUR / fő

Extra fizethető:
       Egyágyas felár: 10.200 ft/fő/éj
      (vagy társítás)
      Stornó-biztosítás (3,5 %)
      
 

 

Egyéb

Helyszínen fizetendő
kirándulás csomag:
270 EUR / fő

Szépséges tengerpartok, egyedi építészet, gyönyörű csempékkel borított falak, mór csillogás, francia és angol gótika, indiai és brazil őserdei indák szövevényéből felépített portugál reneszánsz, pazar spanyol barokk jellemzi.


 

     1. nap / Érkezés Madridba

Indulás repülőgéppel  menetrend függvényében a „királyi városba”,  Madridba.                (2 éjszaka)

     2. nap / Escorial - Segovia

Első fakultatív programunk az UNESCO Világörökség két spanyol gyöngyszeméhez vezet. Reggeli után a hatalmas mészkősziklára épült Segoviaba utazunk. Látványát növeli az óváros ódon házai, a román kor építészeti csodái, a Lozoya lakóház hatalmas bástyájával, illetve a középkori udvartartás kedvenc helye, az Alcazar. Következő állomásunk a világ nyolcadik csodájának tartott El Escorial, a Föld legnagyobb egységes stílusú és szerkezetű kolostorpalotája. II. Fülöp király által építtetett mű hírnevét Verdi Don Carlosának is köszönheti. Főhajója alatt a panteonban 26 spanyol király és királyné nyugszik.


     3. nap / Salamanca

Reggeli után továbbutazunk Portugáliába. Útközben pihenő Spanyolország egyik leghíresebb egyetemi városában, Salamanca-ban, az „aranyszínű” városban. Nevét a történelmi negyed épületeiről kapta, melyek Villamayor-i vörös kőből épültek. Az UNESCO 1988-ban a Világörökség részévé nyilvánította. Vacsora és szállás Portugália szőlőskertjében, Anadia közelében. (2 éjszaka).


     4. nap / Porto

A mai fakultatív programunk már Portugália második legjelentősebb városába, Portoba vezet. A város szintén a Világörökségek sorába tartozik. A két részre osztható, festői fekvésű várost busszal és gyalog fogjuk felfedezni. Olyan látványosságokkal találkozunk, mint az ország első román stílusú katedrálisa, Eiffel tervei alapján készült Ponte Maria Pia vagy a Ribeirinha negyed színes házai. Porto nemcsak látnivalóiról, de borairól is híres. A napot egy gyönyörű hajókázással és természetesen egy jó hangulatú borkóstolóval zárjuk.


     5. nap / Coimbra - Fatima - Óbidos

Ma dél irányába folytatjuk tovább túránkat. Útközben több helyen is megállunk. Az első város Coimbra, mely a római korban Hispánia egyik legvirágzóbb városa volt. Itt található Európa egyik legrégebbi egyeteme, amely az UNESCO kulturális világörökség része.  Majd tovább Fatimaba. A búcsújáróhely híres szerzetes-, illetve apácarendjeiről és különböző égi jelenései miatt. A katolikus egyház által elfogadott jelenések mellett ismert még a „napcsoda”. Utolsó állomásunk egy hangulatos kisváros, Óbidos. Utcaszerkezete az erőd falain belül XIV. századi állapotban maradt ránk. Utcácskái csupán két kisebb szekérnyi szélességűek. (szállás Lisszabon közelében, 3 éjszaka)


     6. nap / Lisszabon

Úgy tartják, hogy „Lisszabonban élni mindig szerencse”. Ahonnan a híres felfedezők indultak, onnan indulunk mi is városnéző körutunkra. Városnézés, a hét dombon fekvő szépséges fővárosban, melyet a Tejo folyó szel ketté. Ismerkedés nevezetességeivel: Belem-negyed, Jeromosok kolostora, Belém torony (a Manuel stílus legszebb példái Portugáliában), Tengerészek emlékműve a Tejo partján. Az alsóvárosi negyed látnivalói között szerepel az elegáns Comercio tér és rakpartja, a Rossio tér, és a Nemzeti Színház. A Felsővárosban megtekintjük és sétálunk a híres Alfama negyed hangulatos utcáin. Érkezés a szállodánkba a délutáni órákban, hogy még vacsora előtt sétálhassunk az óceánparton.


     7. nap / Estoril - Sintra - Cabo da Roca

A reggeli után ellátogatunk az európai kontinens, az „óvilág” legnyugatibb pontjának tartott, 145 méter magas Cabo da Roca szikláihoz. Itt akár oklevelet is kérhetünk arról, hogy mi már jártunk a világ végén is. A délután Estoril elegáns üdülőhelyén átutazva érünk Sintraba, ahol megtekintjük a Nemzeti Palotát. A belvárosban álló palotát, kúp alakú kéményeiről már messziről fel lehet ismerni. A palota tele van szép bútorokkal, festményekkel, s van egy gyönyörű azulejos szobája is. Ezután szabadidő Sintra, üzletekkel és kávézókkal teli hangulatos utcácskáiban. Érkezés a szállodánkba a délutáni órákban, hogy még vacsora előtt sétálhassunk az óceánparton.

     8. nap / Hazautazás

Reggelit követően elindulunk a madridi repülőtérre, és csodás élményekkel gazdagodva hazarepülünk Budapestre.

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló