Őszi Álmok: Tulln - Bécs - Mariazell

3 nap / 2 éjszaka

59 900 Ft -tól
Három nap Bécs környékén, teli programokkal.

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal.

Szállás

Középkategóriájú szállások.
2 éjszaka Baden bei Wien környékén
Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Ellátás

Reggeli, és vagy félpanzió

Időpontok

2016. szeptember 2. - tól

Részvételi díj tartalmazza:

    Utazás modern autóbuszokkal
    Középkategóriájú szállások
    reggelivel vagy félpanzióval
    Elhelyezés 2 ágyas szobákban
     magyar nyelvű asszisztencia
    üdülőhelyi díj

Kötelezően fizetendő:
    betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás 250 Ft/fő/nap

Extra fizethető díjak:
    Egyágyas felár: 4.200 Ft/éj
    (vagy társítás)
    Fakultatív kirándulási
     lehetőségek
magyar nyelvű
     idegenvezetéssel,

    amit a helyszínen foglalhat le
    Stornó-biztosítás (3,5%)

Egyéb

Fakultatív program ára:

Kedvezményes programár:
60 EUR / fő

Csodás természet, páratlan kulturális emlékek, vallás és zarándokhely, tradicionális osztrák gasztronómia mindaz, ami garantálja a jó és tartalmas kikapcsolódást.


    1. NAP: TULLN - BÉCS

Utazás a hajnali órákban Tulln városába. Tulln-i varázskertek program keretében megismerjük álmaink kertjeit tematikus mintakertekben elmélyülve. Ezt követően felmegyünk a Tullni ártéri erdők lombkoronájára egy magaslati sétára oda, ahová a madarak is építik fészkeiket. Majd informatív városnézés busszal és gyalogosan Bécsben. A császárvárosban minden évszakban érdemes egy sétát tenni, felkeresni fontosabb látnivalóit, így például a Stephansdomot, a Hofburgot, a Museumsquartiert, a Belvederet, a Hundertwasser-házat, és nem utolsó sorban a híres sétálóutcáját, a Mariahilfestrasse-t. Szállás és vacsora Bécs környéki hotelben.


   2. NAP: MARIAZELL – SANKT PÖLTEN -  GUMPOLDKIRCHEN

A reggelit követően utazás Ausztria legfontosabb zarándokhelyére, Mariazellbe. Az impozáns, jellegzetes háromtornyú búcsújárótemplom, a gótikus és a barokk stílus érdekes ötvözete. A templom köré nőtt, bájos kis városka a zarándokturizmus fellegvára, egymást érik a kegyszer- és ajándékboltok. Nagy Lajos kora óta a magyarok legnagyobb búcsújáróhelye, a magyarok Nagyasszonyának temploma. A legenda szerint a térítő útra induló Magnus szerzetes egy Mária szoborral érkezett meg 1157-ben ide, útját hatalmas szikla kőtömbje zárta el. A megpihenő bencés barát a szobrot a sziklára helyezte, mely kettéhasadt.

A délutánt Ausztria legifjabb tartományi fővárosában, Sankt Pöltenben töltjük. Városi rangját egy 12. századi oklevél említi először. Virágkorát a 17. században élte. Az óváros tündérszép tereit, a Herrenplatz, Rathausplatz és a Riemerplatz környékét barokk és szecessziós épületek ékesítik. Érdekes látnivaló a városháza, a román stílusú dóm, a szecessziós stílusú, egykori zsinagóga és mindezek modern ellenpontjai, a Landhausviertel és a kulturális negyed kortárs építészeti remekei.

Este egy valódi Heuriger-ben, Gumpoldskirchen festői vidékén, szőlőültetvények között zárjuk a napot, ahol a vacsoránkat is elköltjük. A Heurigerek Ausztriában a bortermelő vidékeken jellemző vendéglátó egységek, ahol eleinte az újbort szolgálták, majd kiegészítették az idők során kínálatukat mindenfajta házi finomságokkal. Mi is ezekből falatozunk egy jót, mindenki kap egy sertéssültet, hurkát, kolbászt egy jó adag párolt káposztával, és természetesen mindezt leöblítjük egy negyed liter borral.   3. NAP: BÉCSI ALPOK – SKYWALK

A reggeli után hazautazás a Bécsi Alpok láncai között. Sétálhatunk a levegőbe épített biztonságos sétautak bármelyikén (skywalk).  Szemtől szemben láthatunk zergéket, kőszáli kecskéket, majd szabadidő e festői környezetben. Érkezés Magyarországra az esti órákban.

 

 

 

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló