Római Vakáció 4 Napban

Római Vakáció 4 napban

168 800 Ft -tól
Olaszország fővárosa, az ókori művészetek védőbástyája, az olasz csizma ékszere, a hajdani Római Birodalom bölcsője, melynek területén található a Vatikán, a katolikus egyház központja, a világ legkisebb független állama.

Utazás

Utazás Budapestről Rómába, közvetlen repülőjárattal.
Hazautazás Rómából, szintén közvetlen repülőjárattal.

Szállás

3 éjszaka szállás négy csillagos szállodában, a Roma Domus Hotel-ben.
Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Ellátás

Félpanzió

Időpontok

2023.07.30-08.02.

Részvételi díj tartalmazza:

    Utazás repülőgéppel, és
    modern buszokkal
    félpanzióval
    3 éjszaka elhelyezés 2 ágyas
    szobákban
    1 × Ingyen felvihető
    kézipoggyász mérete
    (40 × 30 × 20 cm)
    1 x 10 kg poggyász
 

Kötelezően fizetendő:
    Betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás 490 Ft/fő/nap
    Nemzetközi reptéri illeték:
    38.300 Ft/fő
   Helyben fizetendő 
    részvételi díj: 160 EUR/fő
 

Extra fizethető díjak:
    Egyágyas felár: hamarosan
    (vagy társítás)
    Stornó-biztosítás (3,5 %)

Egyéb

Helyszínen fizetendő
kirándulás csomag: 160 EUR/fő


1. nap: Budapest - Róma
Utazás kora reggel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről Olaszország fővárosába Rómába, majd onnan tovább a közeli szállodánkba ahol 3 éjszakát töltünk. Érkezés követően egy informatív buszos városnézés során végig haladunk a Tevere (Tiberis) mindkét partján, láthatjuk a Circus Maximust, mögötte a Császári palotákat, s Róma megannyi nevezetességét, egy átfogó képet kapva az örök városról.  Kiszállva programunkat a Lateráni Szt. János Bazilikával kezdjük, s azt belülről is megtekintjük. A Maria Maggiora bazilikával folytatjuk, melyet a legenda szerint Liberius pápa építtetett a Szűzanya tiszteletére. Közös séta a Via Cavouron a Colosseumhoz, mellyel belülről a kb. 1 ½ - 2 órás szabadidő során egyénileg ismerkedhetünk (Extra - előzetes jegyrendelés!), de ezzel a belépőjeggyel sétát tehetünk a Forum Romanum területén is, vagy egy helyi, hangulatos kávézó teraszán, olasz kávé mellett figyelhetjük az utca forgatagát. Innen megyünk tovább a Róma közeli szállodánkba, ahol 3 éjszakát töltünk. (Roma Domus Hotel). Vacsora a szálloda éttermében.

2. nap: Antik és barokk Róma
Ma a világ legkisebb államával, a fallal körülvett Vatikán városállammal ismerkedünk, a hat évszázados pápai lakhellyel, a méretében is lenyűgöző Szent Péter térrel, és a Bazilikával, a kereszténység legnagyobb templomával. A Bazilika főbejárata felett látható az „áldások erkélye”, az „Urbi et orbi” pápai áldás helyszíne. Ezután kb. 2 órás látogatást teszünk a Vatikáni Múzeumokba, melyet a Sixtusi kápolna követ, és maga a Bazilika, ahol olyan kitűnő mesterek, mint pl. Botticelli vagy Michelangelo műveiben gyönyörködhetünk. A látogatást követő 2 órás szabadidőben elsétálhatunk a császárok temetkezési helyéhez, az Angyalvárhoz, mely később börtön is volt. Vacsora a szálloda éttermében.

3. nap: Róma fénypontjai
 Sétánkat a város jelképénél, a Colosseumnál kezdjük. Mindenki tudja: „Róma addig áll, amíg a Colosseum.” A Capitolium dombjáról csodás kilátás tárul elénk a Forum Romanumra, az ókori Róma szellemi, vallási központjának műemléképületeire, romjaira. Felkeressük az ókorból nagyon jó állapotban ránk maradt építészeti csodát, a Pantheont, ahol festők és királyok alusszák örök álmukat. Ezt követi egy ókori stadion romjaira épült Piazza Navona, mely ma a város talán legmozgalmasabb tere. Sétálunk az egykori lovasversenyek helyszínén, a Corson. Pénzt dobunk a Trevi-kútba, s megpihenhetünk a közeli Spanyol lépcsőn. Sétánkat Róma egyik legszebb terén, a tojásdad alakú Piazza del Popolon fejezzük be. Vacsora a szálloda éttermében.4. nap: Ostia - Hazautazás
Reggeli után elhagyjuk szállodánkat, s Ostia Anticát keressük fel, ahol egy kis fantáziával az egykor volt ókori város tárul a szemünk elé fürdőivel, kocsmáival, templomaival, színházával, egyéb épületeivel. Ezt követi egy néhány órás szabadidő az ostiai tengerparton, strandolási lehetőséggel, majd indulás repülőtérre, ahonnan az esti órákban hazarepülünk Budapestre.Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló