Svájc - Az Alpok Ékszerdoboza

Luzern - Zürich - Chur - Schaffhausen

99 500 Ft -tól
Európa egyik legszebb, és egyben leggazdagabb országa: varázslatos alpesi tájak, kristálytiszta folyók, gyönyörű középkori városok, hangulatos falvak, csokoládé, órák és semlegesség, ez Svájc.

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal

Szállás

6 éjszaka szállás Tschaggunsban,
a három csillagos Sonne Hotelben

Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Ellátás

Félpanziós

Időpontok

2021. június 4. - től

Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás modern autóbuszokkal
    Középkategóriájú szállások
    félpanzióval
    Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Kötelezően fizetendő:
    betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás 450 Ft/fő/nap

Extra fizethető díjak:
    Egyágyas felár: 7.900 Ft/éj
    (vagy társítás)
    Fakultatív kirándulások,
    magyar nyelvű idegenvezetéssel,
    amit a helyszínen foglalhat le
    Stornó-biztosítás (4 %)

Egyéb

Fakultatív program árak:

2. nap:  70 Eur
3. nap:  35 Eur
4. nap:  60 Eur
5. nap:  60Eur
6. nap:  70 Eur.

Kedvezményes csomagár:
  170 Eur

1. nap: Indulás
Indulás az éjszakai vagy kora hajnali órákban az indulási helytől függően. Érkezés késő délután az osztrák-svájci határ közelében található Tschaggunsba (Ausztria, Vorarlberg tartomány). Hogy kirándulásukat szebbé és érdekesebbé tegyük, öt fakultatív kirándulást állítottunk össze:

2. nap: Bodeni tó - Konstanz -
      St. Gallen

Utazás a Feldkirch - Bodeni-tó útvonalon. Rövid szabadidő a Bodeni-tó legnagyobb városában, a német-svájci határon fekvő Konstanzban, ahol 1414 és 1418 között Európa egyik legnagyobb diplomáciai tárgyalása, a Konstanzi Zsinat zajlott. Az ősi, történelmi óváros a tó déli oldalán szinte beékelődik Svájc területébe. Továbbutazás a virágos szigetnek is nevezett Mainaura, ami tulajdonképpen egy hatalmas trópikus park (mediterrán növényzet, színpompás virágok, pillangóház, pálmaház stb.). Következő állomásunk már Svájcban St. Gallen, ahol kalandozó őseink is – a helybeliek nem túl nagy örömére – megfordultak 926-ban. A városban található Európa egyik legjelentősebb benedekrendi apátsága. Megtekintjük a barokk katedrálist majd a szabadidőt követően hazafelé ellátogatunk a Flawil városában található Schoggi Land-ba, „csokoládé-országba”, ahol egy kicsit elcsábulhatunk az édes ízek világába és elleshetjük a svájci csokoládékészítés titkait.

3. nap: Appenzell - emberek és
      lenyűgöző tájak Svájc ízeivel

Félnapos városnézés a gyönyörű fekvésű, sajtjáról is híres Appenzellben, ahol a város híres likőrgyárát is meglátogatjuk. A földrajzilag elhatárolt régió hűen megőrizte a tejfeldolgozó havasi pásztorok és a parasztok konyhai tradicíóit. A vidék specialitása az appenzelleri sajt, amely svájci viszonylatban a legfűszeresebb. Az inkább egyszerű, sok tejterméket tartalmazó ételeiket is természetesen szívesen készítik e sajt felhasználásával. A hagyományokat mélyen őrző vidék csekély területe ellenére is kínál látnivalókat az idelátogatók számára. A tipikus alpokaljai vidék karakteres parasztházainak kerítésén túl pedig dívik a tejgazdaság.

4. nap: Zürich - Rajna vizesés -
    Schaffhausen

Ezen a napon Zürichbe utazunk. Bár Svájc legnagyobb lélekszámú városa, Budapesthez mérve kifejezetten kicsi, gyalog is könnyen bejárható. Nemcsak az ország legjelentősebb pénzügyi és kereskedelmi központja, de itt a legmagasabb az életszínvonal az egész világon. A város látnivalói a folyó két partján sokasodnak, mint a Grossmünster, Miasszonyunk-templom és a Városháza. Séta az óvárosban és a Bahnhofstrassén, a világ egyik legelőkelőbb üzletekkel teli utcáján. Délután továbbutazunk a Rajna vizeséshez, amely Európa legszélesebb vízesése. Nem magas, de nagyon sebes folyású itt a viz, és 150 méter széles maga a hely.Majd Schaff hausenbe, az óragyártás hazájába látogatunk el, amely ott fekszik, ahol egykoron a hajósok kirakodták áruikat, így már a középkortól fontos kereskedelmi központ volt. Óvárosában az ország legszebb XVI-XVII. századi, szobrokkal, domborművekkel és freskókkal díszített gótikus, reneszánsz, barokk és rokokó házai láthatóak.

5. nap: Zug - Luzern
Mai kirándulásunk első állomása Zug városa, mely már 1352 óta tagja a svájci államszövetségnek, és a Zug-tó partján fekszik. A város nevezetességei, melyeket egy kiadós séta alatt ismerhetünk meg; a Zytturm (egyben a város jelképe), a késő gótikus városháza, Szent Oswald templom stb. Utunk az ország egyik leghangulatosabb városába, Luzernbe vezet, mely a Vierwaldstätti-tó partján fekszik, a Pilatus hegy lábánál, melynek komor szirtjei a klasszikus Svájc hangulatát idézik. A városkát kettészeli a Reuss folyó, amit az óvárosban számtalan híd keresztez. Megismerhetjük a város jelképeit, a középkori fedett fahidat, Kapellbrückét, közepén a nyolcszögletű alapra épült víztoronnyal; az Oroszlán emlékművet; továbbá a neoreneszánsz városházát a Gabonapiac téren; az Am-Rhyn-Haus 1618-ban épült szép úriházát, melyben a híres Picasso gyűjtemény található. Szabadidőben felkeresheti a késő reneszánsz Hofkirchet, és a Rothenburgerhaust, Svájc legrégebbi épen maradt polgári faházát.

6. nap: Ilanz - Chur - (svájci „Grand
     Canyon”) - Vaduz

Egy újabb csodálatos nap, melyen közelről is megcsodálhatjuk Svájc igazi természeti szépségeit. Utunkat Ilanz – Chur között a Rätische Bahn hegyi vasútján teszszük meg, melynek egy szakasza a svàjci „Grand Canyon” csodás vidékén àt kígyózik. A délután egy részét már az Alpok-Rajna széles völgyében található Churban, Graubünden kanton fővárosában, Svájc legrégibb városában töltjük. Ismerkedés a középkori püspöki székhely történelmi nevezetességeivel (Püspöki Palota, Miasszonyunk- templom stb). A HEIDI című fi lm színhelyén átutazva, a napot Vaduzban, Lichtenstein miniállam fővárosában fejezzük be, ahol a városkában eltöltött szabadidőt követően a hercegi család pincészetében vásárolhat fi nomabbnál fi nomabb borokat.

7. nap: Hazautazás
Reggeli után elindulunk hazafelé.

 

 

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló