Szardínia és Korzika

A Földközi - tenger 2 Édenkertje

222 000 Ft -tól
Szardínia a Földközi-tenger legszebb tengeröbleit mondhatja magáénak, amelyet most Ön is felfedezhet magának.

Utazás

Utazás Budapestről Cagliariba-ba közvetlen repülőjárattal.

Majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat a szálláshelyünkre.

Belföldi járat a 7. napon Bastiaból Nizzaba

Hazautazás Budapestre, Nizza-ból közvetlen repülőjárattal.

Szállás

Középkategóriájú szállások.

7 éjszaka elhelyezés
2 illetve, 3 ágyas szobákban:

Olbia környékén: 4 éjszaka
Ajaccio környékén: 2 éjszaka

Nizza közelében: 1 éjszaka

Ellátás

Félpanziós

Időpontok

2019 október 9. - től

Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel, és
    modern buszokkal
    félpanzióval
    7 éjszaka elhelyezés 2 ágyas
    szobákban

Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás: 400 ft / fő / nap
    Nemzetközi és belföldi reptéri
    illetékek: 54.800 Ft/fő

    helyben fizetendő
    részvételi díj: 240 EUR

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 7,900 Ft/éj
    (vagy társítás)
  
  Stornóbiztosítás (4 %)

Egyéb

Helyszínen fizetendő
kirándulás csomag: 240 EUR


1. nap: Cagliari - Oristano - San Teodoro
Indulás Budapest Liszt Ferenc repülőteréről a kora reggeli órákban. Repülés Szardínia fővárosába, az Angyalok öblében fekvő Cagliari-ba. Érkezés után városnézésre indulunk a sziget legnagyobb városába, mely a Földközi-tenger egyik legszebb kikötővárosa is egyben. Séta a domboldalon épült régi negyedben, a bástyákkal körülvett óvárosban. (Terrazo Umberto I., Dóm, Elefánt-torony). Buszunk délután Oristano felé visz minket. Szállás a sziget Észak-keleti részén. (4 éjszaka)

2. nap: Sassari - Alghero
Látogatás a sziget második legnagyobb városában Sassari-ba. A várost az egymást követő időkben irányító genovaiak, pisaiak, aragóniaiak, katalánok, spanyolok és az osztrákok, külön-külön építették és hagyták ránk. Séta, szabadidő neoklasszikus terein, majd Alghero a sziget egyik legnépszerűbb városa következik. A város régi épületei itt is híven őrzik a különböző idők, uralmak emlékeit. Bejárjuk a bástyákkal körülvett óváros, macskaköves utcáit.

3. nap: Mamoiada - Orgosolo
Ma az igazi szárd vidéki életet ismerhetjük meg. A kirándulás első állomása Mamoiada, ahol megtekintjük a tradicionális szárd maszkok múzeumát. Innen a hegyoldalba épült kis városkába tartunk, ahol a házak falára felfestették az egész szárd, olasz és európai történelmet. Orgosolo-ban ma is erősen él a
hagyományőrzés, így a helyiek többsége régi öltözéket visel. És hogy ismerhetjük meg leginkább a helyiek életét, ha nem az ételen keresztül; így ma a szabadban, a pásztorok között fogyasztunk el egy tipikus szárd ebédet.


4. nap: Porto Cervo - Olbia
Reggeli után egy fél napos kirándulás a Costa Smeralda gyönyörű partszakaszán. Ellátogatunk a Smaragd part „fővárosába, a hírességektől hemzsegő elegáns kikötővárosba, Porto Cervo-ba. Hazafelé a „boldogok városának” nevezett Olbiát fedezzük fel, melyet betölti a tenger sós párájának illata. Sétánk során megtekintjük a Szent Simplicius templomot, a sziget egyik legértékesebb műemlékét.

5. nap: Bonifacio - Ajaccio
Ma elhagyjuk Szardínia szigetét és hajóra szállva, Franciaország legszebb szigetére, Korzikára és annak legfestőibb városába, Bonifacioba tartunk. Európa egyik legegyedülállóbb fekvésű városa egy fj ordszerű tengeröböl partján fekszik. Alsóvárosa és a felette trónoló, erődszerű felsővárosa (Le Bosco) örökké
emlékezetes marad még egy tapasztalt világjáróknak is. A város felfedezése után a sziget közepe felé tartunk, ahol szállásunk is található (Ajaccio- 2 éjszaka). Útközben, amennyiben az útviszonyok engedik megállunk a sziget „legvadabb” városába, Sartene-be egy fotóstop erejéig. A monumentális erődfalak között megbúvó város szűk utcáin sétálva érezzük a középkor hangulatát


6. nap: Ajaccio - Calvi
Délelőtt Ajaccióban teszünk sétát: kikötő, Napóleon emlékműve és szülőháza, óváros. Délután Calviba, egy csodálatos fekvésű településre érkezünk, ahol ismerkedünk a patinás óvárossal.

7. nap: Corte - Bastia
A sziget egykori fővárosa, a fellegvár uralta Corte felé vesszük utunkat. Majd Bastiával, Korzika tartományi székhelyével ismerkedünk: a főtér Napóleon szobrával, városháza, Keresztelő Szent János templom, a régi kikötő sárkány mólója, halász csónakjai és a modern luxusjachtok látványa. A délután folyamán búcsút veszünk Korzikától és elrepülünk Párizsba, érkezés a kora esti órákban. (Szállás és vacsora Párizs környékén, 1 éjszaka)

8. nap: Párizs
A szállodát elhagyva elindulunk a repülőtérre, ahonnan közvetlen repülőjárattal utazunk Budapestre.

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló