Szent Jakab Zarándokút Nyomában

Burgos - Altamira - Bilbao - Santiago de Compostela

Ár: 2023-02-21-tól

A spanyolok egykor a világ urai voltak. Felfedezték Amerikát és a fél világot a gyarmatukként kezelték. Mi most e hatalmas kincsek és ezen emlékek őrzőjét, Spanyolország északi részét fedezzük fel, mely nem csak turisták, de zarándokok ezreit is csalogatja.

Utazás

Utazás repülőgéppel és modern autóbuszokkal.

Szállás

Középkategóriájú szállások (8 éjszaka)


Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

Időpontok

 2023. május 10. - től

Részvételi díj tartalmazza:

   Utazás repülőgéppel, és modern
   buszokkal
   8 éjszaka szállást reggelivel vagy
   félpanzióval

Kötelezően fizetendő:
   Baleset-, betegség- és
   poggyászbiztosítás hozzájárulás
    490 Ft/fő/nap
   Reptéri illeték: hamarosan
   Helyszínen fizetendő
   kirándulás csomag:  ár hamarosan

Extra fizetendő:
   Egyágyas felár: árhamarosan
   (vagy társítás)
   Stornóbiztosítás (3,5 %)

 

Egyéb

Helyszínen fizetendő
Kedvezményes csomagár:hamarosan

     A fővárossal, Madriddal kezdünk, és onnan indulunk északra. Felkeressük Cervantes szülőhelyét, majd a múlt legerősebb keresztény királyságán, Kasztílián keresztül érjük el a Kantabriai - tengerpartot. Oly csodákat keresünk fel útközben, mint a „Mezeta“ tájon elterülő Burgost, mely Spanyolhon legszebb gótikus katedrálisát rejti falai közt.
 

     1. nap / Utazás  - Braga - Pontevedra - Ogrove
Utazás repülővel a Portói reptérre a délelőtti órákban, ahol már a repülőtéren várja Önöket idegenvezetőnk, Mónika. Érkezés után elindulunk Ogrove irányába. Elsőként az észak-portugál Braga városába látogatunk. A portugálok úgy tartják, "Lisszabon szórakozik, Porto dolgozik, Coimbra “tanul”, Braga imádkozik."., Ezt követi az a város, s ez már Spanyolország, ahol a Kolumbusz zászlóshajóját is építették. Pontevedrának sikerült érintetlenül megóvnia bájos óvárosát. A délutáni órákban érkezünk Ogrove bájos tengerparti városába, ahol 2 éjszakát töltünk. Délutánunkat egy csodás hajókirándulással koronázzuk meg. Az Atlanti-óceánon egy kis halászhajón ismerkedünk a helyi halászok régi szokásaival, gyönyörű sziklás partok és a számos deltatorkolat mellett elhaladva.

     2. nap / Santiago de Compostela
Napunkat a spanyolok védőszentjének földjén, Jakab apostol városában töltjük. Legyünk zarándokok vagy csak esztéták, netán a városképek vagy a hangulatok kedvelői, Santiago mindenki szerint lenyűgöző élmény.  813 óta látogatják a világ minden tájáról az El Camino útján ezt, az ország eldugott szegletét, ahol Szent Jakab földi maradványai is találhatók.


      3. nap / O Grove - Oviedo - Covadonga - Comillas
Utazás Észak-Spanyolország mentés, gyönyörű tengerparti szakaszokon, Comillas városába. Útközben megálunk Oviedoban, az egykori királyi székvárosban, melynek katedrálisa az asztúriai királyok temetkezési helye. A sok látnivaló mellett érdemes megkóstolni a helyiek italát, az almabort (sidrát). Utunk kantabria festői szegletébe visz tovább.  A Picos Europa nemzeti parkon keresztül buszozva megállunk Covadongában, mely országos hírű zarándokhely, sőt azt mondják, ez a spanyol Lourdes. Az esti órákban érkezünk Comillas városába, ahol 5 éjszakát töltünk.  

      4. Nap / Bilbao - Santander
A napot Baszkföld fővárosában, a viszontagságos történelemmel bíró Bilbaoban kezdjük. A város egyik legfőbb nevezetessége a lenyűgöző építészeti stílusban épült Guggenheim Múzeum. A visszaúton megállunk a modern kikötővárosban, Santanderben, mely sokak szerint Spanyolország legszebb öblében helyezkedik el. Híres Magdolna palotájával, óvárosi sétányával Kasztília egyik kedvenc üdülő városává avatja. Napunkat a bájos San Vicente de la Barquera városában, a híres Szent Jakab-zarándokút egyik megállóhelyén ér véget.

    
5. nap / Altamira - Santillana del Mar - Vicente de la Barquera
Ezen napon Altamira híres Barlang Múzeumában látogatunk, amely a történelem előtti idők „Sixtus kápolnájaként” is ismert. Ez az őskori emlék páratlan művészi alkotásnak számít, mivel nemigen akad párja a világon. Következő állomásunk Santillana del Mar, nemesi paloták és festői utcák kisvárosa, Észak-Spanyolország egyik legszebb gyöngyszeme. Skanzen jellegű múzeumváros, ahol az egyedülálló épületek, a Szent Julianna apátsági templom körül helyezkednek el. Napunkat a bájos San Vicente de la Barquera városában, a híres Szent Jakab-zarándokút egyik megállóhelyén fejezzük be.

 6. nap / Comillas - Tengerpart
Comillas egy tengerparti város, amely a kantábriai autonóm közösségben található, ahol a spanyol királyi család előszeretettel töltötte a nyarait. Ennek hatására természetesen egyre szebb épületeket emeltek a környéken, és a tehetősebb polgárok is mind itt próbáltak házakat venni. Közülük az egyik legszebb- és híresebb a Capricho de Gaudi, ahova mi is ellátogatunk. Délután szabadidő, lehetőség van egy kis pihenésre vagy sétálgatni a tengerparton.

 7. nap / San Sebastian
Reggeli után a gasztronómia fővárosába, San Sebastiánba utazunk. A város 18 Michelin csillagos éttermével és számtalan, jobbnál jobb pintxo bárjával méltán megérdemli ezt a címet. Első állomásunk a kilátó lesz, ahonnan szép kilátás nyílik a kagyló formájú La Concha öbölre. Ezután sétálunk a hangulatos utcákon és ebédre a leghíresebb baszk falatkák közül kóstolhatunk. San Sebastián minden év szeptemberében a filmvilág színpadává válik, amikor a Nemzetközi Filmfesztiválra kerül sor. A város fesztiválmetropoliszként és a szörfözés Mekkájaként is hírnevet szerzett magának.

      8. Nap / Burgos - Madrid
Reggeli után a jellegzetes kasztíliai „Mezeta” tájakon át utazunk, mely régen az ország szellemi és földrajzi középpontja volt. Buszunk Covarrubias meseszép falujába tart, mely elnyerte Kasztíliai bölcsője címet is, hiszen itt élt Fernán Gómez gróf, aki elsőként adott függetlenséget hűbéreseinek. Bokros és kakukkfüves utak mentén jutunk el az érsekségi székvárosba,  Burgosba a gótikus építészet fellegvárába. A mórok elleni háború hadvezére, a spanyol mondák hőse, El Cid itt, a székesegyházban alussza örök álmát. Az esti órákban érkezünk Madridba, ahol körutunk  utolsó éjszakáját töltjük.  

  

9. Nap / Madrid - Hazautazás
Spanyolország fővárosa, Európa egyik legmagasabban fekvő városa az Ibériai-félsziget szívében helyezkedik el. A napot ebben a gyönyörű városban töltjük, ahol városnézésünk során megismerjük a nevezetességeket, mint: a Királyi Palota, az Almudena Katedrális, Plaza Mayor főtér, (itt olyan fontosabb események zajlottak, mint a koronázások, boszorkányégetések, bikaviadalok). Lefényképezhetjük a Santiago Bernabéu Stadiont, mely főként a Real Madridért szorítók szemében egy szent hely, de ne felejtsük el, hogy itt játszott Puskás Ferenc is. Sok élménnyel gazdagodva a késő délutáni órákban a menetrendtől függően Madridból repülünk haza Budapestre.

  

 

 

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló