Tengertől az Óceánig

Barcelona - Andora - Lourdes - Pau - Biarritz

208 800 Ft -tól
Egyedülálló látványosságokat tartalmaz ez az utazás a Földközi-tengertől egészen az Atlanti-óceánig: számos kulturális és vallási élmény, kastélyok, katedrálisok és természetesen gyönyörű tengerparti szakaszok.

Utazás

Utazás repülőgéppel és modern autóbuszokkal.

Szállás

Középkategóriájú szállások:

7 éjszaka elhelyezés 2 ágyas szobákban
3 éjszaka Lourdesban és
4 éjszaka Lloret de Mar - ban

 

 

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a félpanziós ellátást.

Időpontok

  2023. június 12. - 19.Részvételi díj tartalmazza:
   Utazás repülőgéppel,
   és modern autóbuszokkal
   Középkategóriájú szállások
   félpanzióval
   8 nap / 7 éjszaka
   Idegenforgalmi adó
   20 kg - os feladható poggyász
  

Kötelezően fizetendő:
   Betegség- baleset és
   poggyászbiztosítás hozzájárulás
   490 Ft/fő/nap
   Repülőtéri illeték: 44.400 ft / fő
   Helyszínen fizetendő kirándulás:
   csomag ára: 250 EUR / fő


Extra fizethető:
    Egyágyas felár: 9.500 Ft/fő/éj
   (vagy társítás)
   Stornó-biztosítás (3,5 %)

Egyéb

Helyszínen fizetendő kirándulás csomagár: 250 EUR

Szállások a „vad partszakaszon”, a COSTA BRAVAN, illetve a híres kegyhelyen LOURDESBAN. Sétálunk majd Toulouse utcáin, vásárolgatunk és csodáljuk a tájat Andorrában, a mini államban, és lélekben feltöltődünk Lourdesban. És természetesen fürdőzünk az Atlanti-óceánban és a Földközitengerben. Tartson velünk, hogy ezt a sok szép élményt megoszthassuk Önnel!

 

1. nap / Indulás Budapestről Barcelonába: Elutazás a Liszt Ferenc Repülőtérről. Az érkezést követően spanyol buszainkkal indulás Lourdes-ba, a híres zarándokhelyre. Útközben ellátogatunk a lenyűgöző természeti adottságokkal rendelkező mini államba, Andorrába. Európa ötödik legkisebb állama, a Pireneusok hegycsúcsai között helyezkedik el. Területe mindössze 468 km2, tehát az ország kisebb, mint fővárosunk Budapest. Az UNESCO 2004. július 1-én a világörökség részévé nyilvánította az ország csaknem egyötödét. Érkezés az esti órákban a Lourdes-ba, a világhírű francia kegyhelyre. Szállás és vacsora (3 éj). A vacsora után lehetőség van az esti körmeneten részt venni.


2. nap / Lourdes - délután extra fakultatív kirádulás a Pireneusokba, a legendák hegyére: A reggelit követően a délelötött Lourdes-nak szenteljük. Keresztút, a kegyhely látnivalóinak megtekintése. A Lourdes melletti Massabielle-sziklafal barlangmélyedésében a 14 éves Bernadette-nek 18 alkalommal jelent meg a Boldogságos Szűz Mária, aki felszólította, hogy fakasszon forrást, igyon belőle és mosdjon meg benne. A Szűz parancsára puszta kézzel fogott hozzá a forrás kikaparásához, mely felfakadt, és azóta naponta mintegy százezer liter vizet ad. Délutánra extra fakultatív kirándulást kínálunk a legendák hegyéhez, a Pic du Midi csúcshoz (Ára: 23 EUR). Pireneusok leismertebb hegye. Csodás hegyvidéken, kb. egy órás buszozást követően érjük el Bigorre érintésével a hegy lábát, ahonnan drótkötélpályán folytatjuk utunkat, hogy a csúcsról csodálhassuk meg ezt a lenyűgözően szép vidéket. Este a vacsora után mindenki a kedve szerint részt vehet a loudes-i nagy gyertyás körmeneten. Hívőnek és kevésbé vallásosak számara is nagy élmény a körmeneten való részvétel.

3. nap / Kirándulás a Navarrai hercegek várához Pau-ba és az Atlanti-óceánhoz: Aki velünk tart a reggelit követően újabb élményekben lehet része, ugyanis ellátogatunk a navarrai hercegek kastélyához, Pauba. Itt született 1553-ban Navarrai Henrik, aki IV. Henrik néven lépett a francia trónra. A hajdani lovagvárat a XIV. században építették, majd reneszánsz kastéllyá alakítottál át. A délutánt pedig már a kedvelt üdülővárosban Biarritzban, az Atlanti-óceán partján töltjük. (Fürdőruháját ne hagyja otthon!) Mint üdülőhely 1854-ben vált ismerté, amikor Eugénia francia császárné palotát építtetett a tengerparton. Eugénia császárnő palotája ma Hôtel du Palais néven szálloda. Ezután Európa királyi családjai rendszeres nyaraló vendégeivé váltak a városnak. Vacsora a Szállodánkban.

4. nap / Carcassonne vára - Lloret de Mar: Reggeli után elhagyjuk Lourdes városát és Loret de Mar felé vesszük az irányt. Útközben látogatás Carcassonne-ban, amely Európa legnagyobb épen maradt 13. századi kettős városfallal körülvett középkori városa, amelyet Szent Lajos király alapított. A mesebeli erődvárosnak 50 tornya van, emellett a Világörökség része. Gyalogos séta a várfalon belüli hangulatos kis utcákon. Majd tovább a „Vad Partszakaszra”, Lloret De Mar - ba. Szállás és Vacsora (4 éj).


5. nap / Nagy Barcelona városnézés: Kirándulás Katalónia fővárosába, a világ egyik leghíresebb és legizgalmasabb metropoliszába. Barcelona nemcsak a modern várostervezés egyik legszebb példája - főként Gaudi műveiben tükröződik vissza -, de a gótikus építészeté is; melyet labirintusszerű, középkori hangulatot árasztó szűk utcácskákban sétálva ismerhetünk meg. Főbb látványosságok: La Sagrada Familia Gaudi életének fő műve, melyen több mint 40 évet dolgozott; a szintén a Világörökség részéhez tartozó Güell park; Santa Eulália Katedrális; Olimpiai létesítmények stb. Délután korzózás a La Rambla-n, ahol kávézók, butikok, üzletek, trafi kok és piacok várnak ránk.

6. nap / Tossa de Mar - Borkóstoló (Félnapos kirándulás): Az előző napok fáradalmait kipihenve egy kellemes, könnyed programot állítottunk össze erre a napra. Délelőtt Tossa de Mar-t, a mintegy 1 km átmérőjű, 6000 állandó lakosú települést keressük fel. A „spanyol St. Tropez” természeti adottságai miatt méltán vonz évről évre megannyi turistát. A patkó alakú öböl, a XII. századi vár, az ódon óváros, a homokos strand együttese különleges atmoszférát teremt. Majd egy jó hangulatú borkóstolón veszünk részt, ahol megkóstolhatjuk a jellegzetes spanyol borokat.

7. nap: Montserrat: A reggeli órákban elindulunk a híres katalán kegyhelyhez, Montserratba („fűrészelt hegy”), ahol a bizarr sziklaalakzatok közé épült Benedek-rendi kolostor templomában őrzik a híres „fekete arcú” Madonnát, melyhez évente több millióan zarándokolnak el. A bazilikában megcsodálhatjuk még Caravaggo, Monet, Picasso vagy El Greco festményeit is. Kora délután érkezünk vissza szállodánkba, hogy vacsora előtt még legyen idő egy sétát tenni a Földközi tenger partján vagy beszerezni az elmaradt ajándéktárgyakat.

8. nap: Hazautazás Barcelonából Budapestre a reggeli órákban.

 

 

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló