A Csodás Isztria

Utazás 3 országon át

72 900 Ft -tól
Miramar - Porec - Poreč - Limski fjord – Rovinj - Pula - Koper - Piran - Portoroz - Opatija - Rijeka

Utazás

Utazás autóbuszokkal Budapestről, illetve felszállási lehetőség az M7-es autópálya mentén.

Szállás

Három éjszakát töltünk a kiváló négy csillagos 
Eden Hotel by Maistra ****-ban,
ami Rovinj városában található.

A Eden Hotel by Maistra Collection zöldellő növényzettel körülvett, békés fekvésű szállás. A szálloda szabadtéri és beltéri medencékkel várja vendégeit.

A gyógy- és wellnessrészlegen 4 kezelőszoba, 1 páros kezelésekre alkalmas wellnesslakosztály, relaxációs zóna, modern fitneszrészleg és a szezonálisan nyitva tartó Vitality bár található. A termálzónában finn- és infraszauna, gőzfürdő és pihenőszoba vehető igénybe.

Valamennyi szoba légkondicionálással, erkéllyel és műholdas TV-vel rendelkezik. A különböző éttermekben ízletes horvát és nemzetközi ételeket szolgálnak fel.
Ellátás

3 x büfés reggeli
3 x büfés vacsora
Időpontok

2023. március 12-15. 
2023. március 19-22. 


Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás modern autóbuszokkal
    Középkategóriájú szállások
    félpanzióval
    Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Kötelezően fizetendő:
    Betegség- baleset és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás: 490 Ft/fő/nap
    Helyi idegenf. adó : 1,5 Eur/fő/éj
    Helyszínen fizetendő
    kirándulás csomag: 110 EUR

Extra fizethető díjak:
    Egyágyas felár: 11.000 ft / éj
    (vagy társítás)
   Stornó biztosítás (3,5%)

Egyéb

Helyben fizetendő kirándulás
csomagár: 110 EUR     A Csodás Isztria     
Utazás 3 országon át   1. nap: Miramar - Rovinj

Programunkat a Miramare Kastélynál kezdjük. Az isztriai fehér márvány épület egy hangulatos Habsburg időkből fennmaradt kastélyt rejt magába, amelyet Habsburg Miksa és felesége Sarolta Belga Hercegnő építetett a Trieszti-öbölben. A kastélyban ma egy múzeum működik, s minden szobája eredeti 19. század közepéből származó díszekkel, tárgyakkal, bútorokkal van berendezve. A terjedelmes, 22 hektáros tengerparti parkot maga Miksa főherceg tervezte. A kopár kőszirtet, amelyre épült, számos trópusi növénnyel telepítették be. A kastélylátogatás követően rövid városnéző séta, szabadidő Triesztben, majd elindulunk horvátországi szálláshelyünkre, Rovinj-ba. (3 éjszaka)

2. nap: Poreč - Limski fjord
                    Rovinj - Pula

Isztria programunkat Poreč városában kezdjük. Az óváros legnagyobb kincse a bizánci korból ránk maradt Euphrasius-bazilika. Csodálatos mozaikjaival UNESCO világörökség része. Városnézésünket követően a félsziget tagolt partvidékén haladunk tovább. Legelbűvölőbb látnivalója Rovinj és Poreč között, a 10 km mélyre benyúló Limski kanal, a Lim-csatorna vagy más néven a Lim-öböl. Fotó szünete a Panoráma kilátónál, majd tovább Rovinjba. A városka hangulatos, kacskaringós, szűk macskaköves utcáit járva olyan érzésünk támad, mintha olasz földön sétálgatnánk. Festői szépségű óvárosa - melyre a legszebb kilátás a tenger felől nyílik - félszigetként nyúlik be az Adriai-tengerbe.  Napunkat a félsziget legdélebbi városában, Pulában zárjuk. Legfőbb nevezetességei a római kori emlékek, az Amfiteátrum, illetve az Agustus templom. Közös séta a város római kori műemlékei között, majd a szabadidő, és vissza a hotelbe.


3. nap: Koper - Piran - Portoroz

Ismerkedés az Isztriai-félsziget északi részén fekvő szlovén tengerparttal. Programunkat a szlovén part fővárosában, Koperben kezdjük. A város az ország legfontosabb kikötővárosa az olasz határ közelében. A mediterrán hangulatú főtere az elsőszámú látnivaló. A székesegyház harangtornyából páratlan kilátás nyílik a tengerre és a sok szép palotára. Az ismerkedést a nagy múltú Piránnal folytatjuk, mely kétségtelenül az egész Isztria legfestőibb, leghangulatosabb városa Egy tengerbe benyúló, hosszú földnyelven fekszik. Az egész Adria egyik legjobb állapotban fennmaradt történelmi óvárosa, a velencei gótika gazdag tárháza, számos látnivalóval, remek éttermekkel, hangulatos utcácskákkal, romantikus terekkel. Napunk végén rövid séta a „Szlovén Riviéra” leglátogatottabb üdülővárosában Portorozban.


4. nap Opatija - Rijeka - hazautazás

Elhagyjuk szállodánkat, elbúcsúzunk Isztriától, de mielőtt elhagynánk az Adriát rövid látogatást teszünk Opatija-ban (Abbázia), amely az I világháború előtt Karlsbad után a Monarchia második legnagyobb üdülőhelye, s egyben a magyar királyság legelegánsabb nyaralóvárosa volt. A délelőtt fennmaradó részét Rijekában (Fiume) töltjük. A város mediterrán világa, a magyar történelem és az olasz kultúra találkozása, letűnt emlékekkel. A város virágkorát Magyarország részeként érte el. Itt búcsút veszünk az Adriai tengertől, és haza indulunk. Érkezés az esti órákban.


 _________________________________________________________Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló