Vadregényes Szlovákia

Körmöcbánya - Lőcse - Poprád - Dunajec - Késmárk - Kassa - Nedec Vára

49 800 Ft -tól
Rozsnyó - Körmöcbánya - Lőcse - Ó-Tátrafüred - Poprád - Dunajec - Késmárk - Kassa - Csorba tó - Nedec Vára

Utazás

Utazás modern autóbuszokkal

Szállás

Középkategóriájú szállások.
3 éjszaka Poprád közelében
Elhelyezés 2 ágyas szobákban

Ellátás

Félpanziós

Időpontok

2021. július 15. -től / 7 hely


Részvételi díj tartalmazza:
  Utazás modern autóbuszokkal
  Középkategóriájú szállások
  félpanzióval
  Elhelyezés 2 ágyas szobákban
 
Kötelezően fizetendő:

  betegség- baleset és
  poggyászbiztosítás:
450 Ft/fő/nap
  Helyszínen fizetendő díj: 95 €/fő
  Idegenforgalmi adó: 1 Eur/fő/éj

Extra fizethető díjak:
  Egyágyas felár: 3.900 Ft/éj
  (vagy társítás)
  Stornó-biztosítás (4 %)

Egyéb

Helyben fizetendő kedvezményes
csomagár belépőkkel: 95 Eur.

1. nap: Szlovákia

Indulás kora reggel a Magas-Tátra lábainál elterülő Poprád környéki szálláshelyünkre, ahol 3 éjszakát alszunk. Útközben csodás helyekem állunk meg, hogy utazásunkat még érdekesebbé tegyük. Az esti órákban érkezünk a szálláshelyünkre.


2. nap: Ó-Tátrafüredre - Tarpataki Vízesés - Szepesi  Vár

Reggeli után a Magas-Tátra legnagyobb és legrégibb üdülő településére, Ó-Tátrafüredre látogatunk, mely főként az itt fakadó savanyúvízéről és gyönyörű fekvéséről nevezetes. Szlovákia egyik leghíresebb szállodája, a Grand Hotel mellől mesés tájak mellett elhaladva, siklóvasúton folytatjuk kb. 2,5 km-es utunkat. 250 méter szintkülönbséget magunk mögött hagyva gyalog indulunk tovább, és újabb 150 méteres emelkedést követően érkezünk meg a Tarpataki- vízesésekhez. A fenyőerdők rejtekében megbúvó Óriás-vízesés a legismertebb. Vize 20 méteres mélységbe zuhan alá. Sétálunk a Csorba-tó mellett, mely a Magas-Tátra legmagasabban fekvő települése. A napot Közép-Európa egyik legnagyobb várával koronázzuk meg. A Világörökséghez tartozó Szepesi vár történelmét ostromok, ármány és összeesküvés terheli.


3. nap: Késmárk - Dunajec

Mai napunkat Késmárkon kezdjük, mely szintén a hosszú történelemmel rendelkező városok közé tartozik. Olyan látnivalókkal ismerkedünk, mint: a Szent Kereszt Bazilika, a régi városháza, a főtér és a Késmárki vár, melyet eredetileg a Zápolyák, később a Thököly család birtoka lett. Majd áttérve a szomszédos Lengyelországba, a Dunajec-völgyébe kalandozunk. Az ezeréves határt őrző IV. Béla által épített, Nedec várába látogatunk. Ezt követően másfél órát tutajozunk a Dunajecen Lesnicáig (Erdős) majd vissza Poprádra.


4. nap: Lőcse - Kassa

A reggelit követően elhagyjuk szállodánkat és elindulunk hazafelé. Útközben első állomásunk Szepesség gyöngyszeme, Lőcse lesz. A gótikus és reneszánsz műemlékekkel teli óvárost szépen fennmaradt középkori városfal öleli körbe. Majd Márai Sándor szülővárosa, Kassa következik. A város szinte minden szegletéhez a magyar történelem egy-egy fontos eseménye fűződik. Rákóczi városának is nevezték, hiszen a fejedelem, Kassát tekintette fő székhelyének. A város magja a hosszan elnyúló, nagyjából északdéli irányba haladó Fő utca, melyet - helyenként még ma is fellelhető - városfal vesz körbe. Belvárosában számos műemlék található. Szabadidő, majd hazautazás. Érkezés az esti órákban.

 

 

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló