Vietnám - Kambodzsa

Ha Long Öböl - Hanoi - Hoi An - Saigon - Angkor

890 000 Ft -tól
Vietnám a természeti csodáin kívül több mást is nyújt: izgalmas ízvilágú gasztronómiát, barátságos, közvetlen embereket, kiváló vásárlási lehetőségeket, több évezredes kultúrkincset, érdekes, nyüzsgő városi utcaképeket.

Utazás

Utazás Hanoi-ba repülőgéppel Budapestről,
Dubai átszállással az Emirates Légitársasággal.
A repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat
a szálláshelyünkre
.

Belföldi járat a 4., 7., és a 10. napon.

Hazautazás Budapestre,
szintén Dubai átszállással,
az Emirates Légitársasággal.

Szállás

4 csillagos szállások 

10 éjszaka elhelyezés két-,
illetve háromágyas szobákban.

Hanoi: 1. és 2. éjszaka
Ha Long-öböl: 3. éjszaka

Hue: 4. éjszaka
Hoi An: 5. és 6. éjszaka
Siem Reap
: 7., 8. és 9. éjszaka

Saigon: 10. éjszaka

Ellátás

Félpanzió

A következő napokon teljes ellátás:

(2.,3.,5.,6.,8.,10., és 11. napon)

Időpontok

2023. november 3. - 15. // 2 szabad hely


Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel, és
    modern buszokkal
    Többnyire teljes ellátás
    10 éjszaka elhelyezés 2 ágyas
    szobákban

Kötelezően fizetendő:
    Baleset-és betegség biztosítás
    hozzájárulás: 640 Ft / fő / nap
    Nemzetközi reptéri illeték:
    98.000 ft
    Baksis: 45 USD
    Vízum díjak: kb 50 USD

    Helyben fizetendő
    részvételi díj: 500 USD

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 180.000 ft/fő
    (vagy társítás)
  
  Stornóbiztosítás (3,5 %)

Egyéb

Helyben fizetendő költség
belépőkkel és az ebédekkel összesen

Kedvezményesen: 500 USD / fő

Az ország olyan kincseket tartogat az utazó számára, melyek egy életre rabul ejtik őt. Kambodzsa legfőbb látványossága Angkor, a templomváros. Több, mint 100, a 9.-13. században épült temploma a hajdani khmer uralkodók nagyságának emlékét őrzi. Érdekessége, hogy a várost a 15. század körül lakói elhagyták, és a trópusi vegetáció által benőtt és elrejtett együttest csak a 19. században fedezték fel újra.0. Nap: 2023.11.03. Indulás Budapestről a Délutáni órákban

1. Nap: 2023.11.04. Érkezés Hanoi-ba (vacsora)
A Vörös folyó partján fekvő Hanoit, Vietnám fővárosát a Tavak városának is nevezik. Egy kis ízelitő Hanoi-ból, majd transzfer a szállodába. (2 éj)

2. nap: 2023.11.05. Hanoi
              (reggeli, ebéd, vacsora)

A városnézés során először a Ho Si Minh Komplexumba látogatunk. Itt található a Parlament, az Elnöki Palota, Ho Si Minh házai és a híres egyoszlopos pagoda. Ezt követi a város legértékesebb történelmi emléke, az Irodalom Temploma. Az épületegyüttesben volt valaha Vietnám első egyeteme. Látványos része még a városnézésnek a Francia Negyed, valamint az Operaház. A napi programunkat egy vízibáb előadás zárja.

3. nap: 2023.11.06. Ha Long - öböl
              (reggeli, ebéd, vacsora)

Elutazás Vietnám első számú természeti csodájához, a Ha Long-öbölbe. Itt közel 2000 sziget található, különleges sziklaalakzatokkal és dús vegetációval. A hajózás a szigetek között egy életre szóló élmény. A déli órákban szállunk hajóra és másnap késő délelőtt érünk vissza a kikötőbe, így majdnem egy egész napot töltünk a fedélzeten. Az éjszakát a hajón töltjük (1 éj).

4. nap: 2023.11.07. Ha Long-öböl - Hanoi
               - Hue (reggeli, vacsora)

A korán kelők tai chival köszönthetik a napfelkeltét a fedélzeten. Korai reggeli után folytatjuk a hajókázást ezen a gyönyörű vidéken. A könnyű korai „ebéd” után kikötünk Ha Long városban, elhagyjuk a hajónkat, és autóbusszal elindulunk Hanoiba. Érkezés után transzfer a repülőtérre, majd repülés Hue-ba. Szállás Hue - ban. (2 éj)

5. nap: 2023.11.08. Hue - Hoian
               (reggeli, ebéd, vacsora)

A város 1802-1945 között Vietnám fővárosa volt, és a Nguyen - dinasztia uralkodóinak a székhelye volt. A városnézés során az impozáns császári temetkezési komplexumok közül megtekintjük Minh Mang uralkodó sírját, valamint Hue fellegvárát, a Citadellát. Megállunk a Zászló toronynál, a Noon kapunál, a kilenc dinasztikus urnánál, a kilenc szent ágyúnál, a Thai Hoa Palotánál és a tiltott Bíbor városnál. Hue után elindulunk Hoi An felé, utunk során györnyörködhetünk a lenyűgöző vietnámi tájban. Szállás Hoi An-ban (2 éj)

  6. nap: 2023.11.09. Hoi An
                 (reggeli, ebéd, vacsora)

Reggeli után gyalogos városnézés Hoi Anban, mely többek között a selyemkészítéséről és kereskedelméről vált nevezetessé. Sétálva fedezzük fel a bájos óvárost. Bemegyünk több, XVIII. századi lakóházba, és megtekintjük a város jelképét, a fedett Japán hidat is. Este vacsora a több ezer lampionok fényében úszó városban.

7. nap: 2023.11.10. Hoi An - Danang - Siem Reap  (reggeli, ebéd)
Délelőtt lehetőség van tengerparti fürdőzésre, pihenni a szállodában, vagy Hoi An-ban még egy kis időt eltölteni. A délutáni órákban transzfer a Danang-i repülőtérre , és elrepülünk Kambodzsába. Érkezés az esti órákban Siem Reap-ba , ahol 3 éjszakát töltünk.

8. nap: 2023.11.11. Angkor Thom - Angkor Wat (reggeli, ebéd, vacsora)
Reggeli után első programunk Angkor Thom megtekintése lesz. Az Angkor Thom-ot körbevevő városfal kerülete 12 kilométer, a fal magassága 8 méter. A legérdekesebb látnivalók a következők: a Leprás Király Terasza, az Elefántok Terasza, a királyi palota, a piramisszerű Baphuon templom és a fő látványosság, a Bayon szentély. Majd Angkor Wat megtekintése következik, mely a legismertebb az itteni építmények közül. Ez a XII. században épült szentély állítólag a világ legnagyobb vallásos építménye.

9. nap: 2023.11.12. Banteay Srei - Hajókázás a Tonle Sap tavon  (reggeli, vacsora)
Ezen a napon további Angkorhoz kapcsolódó látnivalókkal ismerkedünk. Szép tájakon keresztül utazunk a Banteay Srei nevű komplexumhoz. Különlegessége a rengeteg szép domborműben, kőfaragásban rejlik, szokták nevezni a khmer művészet ékszerdobozának is. Délután hajókirándulásra indulunk a Tonle Sap tavon, ahol a tavon élők mindennapi életével ismerkedünk meg. Látogatás egy helyi faluban, ahol a házak cölöpökre épültek, úszó épületek és elárasztott erdők szegélyezik utunkat.

10. nap: 2023.11.13. Siem Reap - Ho Chi Minh City (reggeli, ebéd, vacsora)
Reggel Saigonba repülünk, hogy megismerkedjünk Vietnám legnagyobb városával. Érkezés után autóbuszos városnézés: Notre Dame katedrális, Újraegyesítési Palota, Thien Hau Pagoda, Városi Postahivatal, Ben Thanh piac. Este egy romantikus vacsorán veszünk részt a Saigon folyón. Szállás Ho Chi Minh City - ben (2 éj).


11. nap: 2023.11.14.  Mekong Delta - Hazautazás  (reggeli, ebéd, vacsora)
A delta vonzereje a sokszínűségében rejlik. Elsöprő erejű panorámák, csodálatos khmer pagodák és megannyi mellékfolyó és csatorna. A partján élők pedig valóban barátságosak. Hajókirándulás a csatornákon, ahol a mellékfolyókat és a közeli szigeteket is megismerjük. A kiindulópont My Tho. Egy kis kóstoló a part menti életből és az úszó piacok világából. A város lenyűgözően színes és zsúfolt. Majd visszautazunk Ho Chi Minh City-be, és a vacsora után elindulunk a reptérre.


12. nap: 2023.11.15. Érkezés Budapestre (kb.: 12:00 kor)Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
EUB - kössön biztosítást