EGYIPTOM - NÍLUSI HAJÓÚT

NÍLUSI HAJÓÚT

198 800 Ft -tól

Egyiptom az ókori világ egyik legjelentősebb hatalma volt és egyben az ókori birodalom örökösének is nevezik, mivel Afrika gyöngyszeme 5000 éves kultúrával büszkélkedik. A Nílusi hajókirándulásunk során felfedezzük ennek az örökségnek páratlan történelmi és mítikus kincseit.

Utazás

Utazás Budapestről Hurghada- ba közvetlen repülőjárattal

Majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat a szálláshelyünkre

Hazautazás Hurghada- ból szintén közvetlen repülőjárattal

Szállás

Öt csillagos szállodahajó a Níluson,
amin négy éjszakát töltünk


Öt csillagos szálloda Luxor- ban (egy éjszaka)

Öt csillagos szálloda Hurghada- ban,

ahol kettő éjszakát töltünk

 

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt biztosítjuk a teljes ellátást.
(reggeli , ebéd, vacsora)

 

Időpontok

2019 november  3-10. / 6 szabad hely
2019 november 10-17. / 4 szabad hely

 

Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel, és
    modern buszokkal
    7 éjszaka szállás
    reggeli, ebéd, vacsora

 

Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás: 400 ft / fő / nap
    Nemzetközi reptéri illeték:
    44.900 Ft/fő

    Baksis és vízum díjak: 55 EUR / fő
    Helyben fizetendő kirándulás
    csomagára: 250 EUR / fő

 

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 8,600 Ft/éj
    (vagy társítás)
    Stornóbiztosítás 4 %

Egyéb

Helyszínen fizetendő
Kedvezményes Csomagár: 250 EUR

A Föld két leghosszabb folyójának egyikéhez, a Nílushoz látogatunk, ami mellett olyan csodákat mutatunk be, mint „Száz kapuju Théba” - Luxor, Kom Ombo, Asszuán vagy Edfu. Többek között eljutunk a karnaki és luxori templomegyütteshez, a híres temetkezőhelyhez a Királyok Völgyéhez vagy éppen motorcsónakázhat a Nílus kisebb szigetei között. Láthat krokodilokat, de akár tevegelhet is. Legyen részese Ön is ennek a kihagyhatatlan élménynek!

 

1. nap: Indulás Budapestről, érkezés Egyiptomba

Menetrend függvényében találkozunk a budapesti repülőtéren, ahol megkapják a repülőjegyüket. Repülés a Budapest - Hurghada útvonalon. Érkezést követően utazás Luxorba, majd elfoglaljuk kabinjainkat a hajón. (Szállás és vacsora 5* Hajón, 4 éjszaka)

2. nap: Memnon Kolosszusok - Királyok Völgye - Hatschepsut Temploma

Kirándulás a Nílus nyugati partján fekvő méltán híres nevezetességekhez. Megtekintjük a III. Amenhotep fáraó által építetett régen gigantikus méretű templom maradványait, a Memnón-kolosszusokat, melyek a mítosz szerint napkeltekor énekeltek. Eljutunk a Királyok völgyébe, ahol 500 éven keresztül a királyok számára építettek sírokat. Végül Hatchepsut, Egyiptom egyik legnagyobb királynőjének sziklatemplomához látogatunk, amit 3 szintes lépcsőformára építetett. Visszatérve a hajóra továbbutazunk Edfu irányába az esnai zsilipig.

 

3. nap: Edfu - Kom Ombo - Asszuán

Reggeli után Hórusz edfui templomához látogatunk, mely az egyik legjobb állapotban megmaradt műemlék. Itt megcsodálhatjuk a sólyom alakjában ábrázolt Hóruszt és a világ legelső „képregényét” is. Majd a Kom Ombo-i templom megtekintése következik, melyet az egyiptomiak két istennek, Sobek-nek és Horus-nak is felajánlottak. Itt található az a készülék is, melynek segítségével ki tudták számolni a Nílus áradásának idejét. Majda az esti órákban hajónkkal megérkezünk Asszuán városába.

4. nap: Asszuán

Kiadós alvás, és a reggeli után Egyiptom egyik legszebb látnivalója következik, a Philae templom. A központi Isis templomhoz az idők folyamán több kisebb szentélyt is építettek. A rendkívül jó állapotban megmaradt épületegyüttest „Egyiptom gyöngyének” is nevezik. Ez a gyönyörű sziget a 20. század első felében évtizedeken keresztül vízben állt. Köszönhetően a nemzetközi együttműködéseknek, a templomot megmenekítették a hosszú ideig tartó víz fogságától. Délután az asszuáni duzzasztógáthoz buszozunk, illetve a Nasszer-tóhoz, mely egy része Szudánnal határos. A britek által épített gátat (kisgátat) 1902-ben nyitották meg. A nagygát a Szovjetunió segítségével 1971-ben készült el, s azt a mai napig a modern építészet jelentős remekművei között tartják számon. A késő délutáni órákban érünk vissza a hajónkhoz, majd a kikötőből besétálunk az asszuáni forgatagba, ahol mindig nagy a nyüzsgés.

 

5. nap: Núbiai falu - Luxor

Reggeli után kicsekkolunk kabinjainkból, majd délelőtt egy kellemes és kedves programon veszünk részt. Felukkával, kis motoros hajókon a Nílus déli szakaszán vezet az utunk a faluig. Két nubiai családot látogatunk meg, betekinthetünk életükbe: kisebb - nagyobb krokodilokat tartanak és megkínálnak bennünket helyi specialitásokkal. Délután folyamán elindulunk busszal Asszuánból Luxorba. Az érkezést követően elfoglaljuk szállodánkat 1 éjszakára Luxorban. A vacsora után kisétálunk a kivilágított Luxorba, ahol az esti piaci forgatag egy külön élményt nyújt.

 

6. nap: Luxor - Karnak - Hurghada

Reggeli után a Luxori és Karnaki templomegyüttes megtekintésével kezdjük a napot. A karnaki templomkomplexum az ókor egyik leghíresebb vallási helyszíne és Egyiptom második legkeresettebb turista látványossága. A több, mint 100 hektáron elterülő építmény 30 fáraó uralkodásához köthető. A luxori komplexum Ámon, Mut és Honszu istenek tiszteletére épült. A mára fennmaradt templomot többek között III. Amenhotep és II. Ramszesz fáraóknak köszönhetjük. Késő délután utazás Hurghadába, ahol az utolsó két éjszakát töltjük.

 

7. nap: Hurghada Tengerparti pihenés.


8. nap: Hazautazás

Menetrend függvényében transzfer a Hurghada-i repülőtérre, majd hazautazás Budapestre.

 

 

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló