EGYIPTOM - NÍLUSI HAJÓÚT

EGYIPTOM - KAIRÓ - GÍZAI PIRAMISOK - NÍLUSI HAJÓÚT - HURGHADA

493 500 Ft -tól

Egyiptom az ókori világ egyik legjelentősebb hatalma volt és egyben az ókori birodalom örökösének is nevezik, mivel Afrika gyöngyszeme 5000 éves kultúrával büszkélkedik. Kairóban, a Gízai-fennsíkon és a nílusi hajókirándulásunk során felfedezzük ennek az örökségnek páratlan történelmi és mítikus kincseit. 

Utazás

Utazás Budapestről Kairóba az Egyptair közvetlen repülőjárattal, majd a repülőtérről autóbuszokkal folytatjuk utunkat a szálláshelyünkre.

(Belföldi járat a 3. napon: Cairo - Aswan)

Hazautazás Hurghada- ból szintén közvetlen repülőjárattal. (Wizzair)

Szállás

1.-2. éjszaka: Kairó
 /Ramses Hilton Hotel 5*/


3. éjszaka: Asszuán
  /Tolip Aswan Hotel 5*/

4.-6. éjszaka: Asszuán - Luxor
  /Hajó 5*/


7.-8. éjszaka: Hurghada
  /Hotel Swiss Inn Resort 5*/

 

Ellátás

Az utazás teljes ideje alatt
biztosítjuk a teljes ellátást.
(Reggeli , ebéd, vacsora.)

 

Időpontok

2023. november 3. - tól
   (4 szabad  hely)

 

Részvételi díj tartalmazza:
    Utazás repülőgéppel, és
    modern buszokkal
    8 éjszaka szállás
    reggeli, ebéd, vacsora
    1 db max. 20 kg-os
       feladott poggyász
    1 db max. 40 x 30 x 20 cm
       kézipoggyász
   
 

Kötelezően fizetendő:
    Baleset-, betegség- és
    poggyászbiztosítás

    hozzájárulás: 490 Ft/fő/nap
    Nemzetközi reptéri illeték:
    48.900 Ft/fő

    Baksis díj: 35 USD / fő
    Vízumdíj:  25 USD / fő
    Helyben fizetendő részvételi
     díj: 400 USD / fő

 

Extra fizetendő:
    Egyágyas felár: 21.500 Ft/fő/éj
    (vagy társítás)
    Stornóbiztosítás 3,5 %

Egyéb

Helyszínen fizetendő
részvételi díj: 400 USD /  fő

Kairót és a Gízai-fennsík piramisait követően a Föld két leghosszabb folyójának egyikéhez, a Nílushoz látogatunk, ami mellett olyan csodákat mutatunk be, mint „Száz kapuju Théba” - Luxor,  Asszuán vagy Edfu. Többek között eljutunk a karnaki és luxori templomegyütteshez, a híres temetkezőhelyhez a Királyok Völgyéhez vagy éppen motorcsónakázhat a Nílus kisebb szigetei között. Láthat krokodilokat, de akár tevegelhet is. Legyen részese Ön is ennek a kihagyhatatlan élménynek!

1. nap: Indulás Budapestről, érkezés Egyiptomba

Kora délután találkozik a csoport irodánk képviselőjével a repülőtéren, majd repülés a Budapest - Kairó útvonalon. Érkezést követően irány a hotel, majd elfoglaljuk szállásunkat. (A késői érkezés miatt a szállodai ellátás a második nap reggelivel kezdődik. A vacsora a repülőgépen történik. Meleg ételt szolgálnak fel)


2. nap: Cairo - Gízai és Hafré piramis - Asszuán

 Reggeli után kényelmes autóbusszal folyatjuk utunkat az ókori világ hét csodájának egyikéhez, a Gízai nagy piramishoz, majd a gízai fennsík második legnagyobb piramisának, a Hafré piramis megtekintésével folytatjuk a  napot. A piramisok megtekintése után ellátogatunk az Egyiptomi Múzeumba.

 

3. nap: Szakkara - Memphisz - Asszuán

Reggeli után egész napos kirándulás légkondicionált autóbusszal Szakkarába. Az első megállónk Memphisz lesz, ahol II. Ramszesz fekvő szobrát tekintjük meg. Tovább a szakkarai nekropoliszba, ahol az ókori Egyiptom első piramisát, az Imhotep által építtetett lépcsős piramist, Dzsószer fáraó piramisát fedezzük fel. Ezután felkeressük az Imhotep Múzeumot, majd a Kopt negyedbe látogatunk. Délután transzfer a Cairo-i reptérre, majd elrepülünk Asszuánba. Az éjszakát egy 4*-os szállodában töltjük. Vacsora a szállodában.

 
4. nap: Asszuán

Reggeli után elutazunk a Philai templomhoz (más néven Ízisz temploma), mely a második legnagyobb templom Egyiptomban. Az építmény egy szigeten helyezkedik el, melynek kb. egynegyedét foglalja el. Az építkezés II. Ptolemaiosz király uralkodása idején kezdődött (I.e. 282-246). Ezután megtekintjük az Asszuáni-gátat, majd megérkezünk a hajónkhoz, ahol a következő három éjszakát töltjük. Ebéd után a Núbiai falut látogatjuk meg. Éjszaka a hajón. 


5. nap: Asszuán - Edfu

A mai napon Szobek (a krokodil isten) és Hórusz (a sólyomfejű isten) templomát keressük fel. A templomnak két teljesen egyforma bejárata, oszlopcsarnoka és szentélye van. A templom szimmetrikus elrendezése a két isten mitikus kapcsolata előtt tiszteleg. Ebéd után az Edfu-i templom következik, melyet Hórusz tepmlomaként is ismerünk, ez egyben a második legnagyobb, és az egyik legteljesebb és legjobb állapotban megőrzött templom Egyiptomban. Itt rendezték meg az éves koronázási fesztivált, és ünnepelték Hórusz és a fáraó születését. A templom megtekintése után tovább hajózunk Luxorba. Éjszaka a hajón.

 

6. nap: Luxor

Kirándulás a Nílus nyugati partján fekvő, méltán híres nevezetességekhez. Megtekintjük a Memnon-kolosszusokat (melyek a mítosz szerint napkeltekor énekeltek!), és Hatshepsut királynő sziklatemplomát, melyet 3 szintes lépcsőformára építtetett. Eljutunk a Királyok völgyébe, ami 500 éven keresztül a fáraók temetkezési helye volt. Ebéd után a Luxor és a Karnak templomok következnek. Éjszaka a hajón.

 

7. nap: Luxor - Hurghada

Ma a reggelit követően elhagyjuk a hajót, és autóbusszal Hurghadába utazunk, ahol a következő két éjszakát egy 5*-os szállodában töltjük, all inclusive ellátás mellett. 

 


8. nap: Hurghada
Ezt a napot a Vörös-tenger partján pihenéssel, napozással, fürdőzéssel töltjük, de sznorkelezésre is lesz lehetőség.

9. nap: Hurghada
Ezt a napot a Vörös-tenger partján pihenéssel, napozással, fürdőzéssel töltjük, de sznorkelezésre is lesz lehetőség.


10. nap: Hazautazás

Reggelit követően tengerparti pihenés, napozás. Kb. 12 óráig el kell hagyni a szobákat, de kb. délután 4 óráig élvezhetjük a hotel szolgáltatásait. Transzfer a repülőtérre, majd hazautazás Budapestre.

 

 

 Kapcsolatfelvételi adatok

Ajánlatkérési adatok

Elkötelező jellegű foglalás
Kapcsolatfelvételi adatok
Név: Telefonszám:
Faxszám: E-mail:
Lakcím:
Utazás adatai
Felszállási hely:
Tervezett indulási időpont:
Egyéb igények:

Írja be a karaktereket amit a dobozban lát.
A spammer programok miatt van erre szükség.


Üzenetét az ch@city-holiday.hu e-mail címre továbbítjuk.
Reptéri parkoló